Olasz győzelem a szomszédban

Jannik Sinner nyerte a hagyományos ATP tornát, a bécsi Stadthalléban.

js.jpg

Az olasz fiú nem is akárkit, hanem a világranglista 3. helyén álló, első kiemelt orosz Danyiil Medvegyevet verte három játszmában, több, mint háromórás küzdelemben. 

ATP 500, Bécs (2.4 millió dollár, kemény), Férfi egyes, döntő:

Sinner (olasz, 2.) – Medvegyev (orosz, 1.) 7:6 (9–7), 4:6, 6:3

Jannik az itt megszerzett 410 pontjával, éppen Medvegyev mögött a 4. helyen áll a friss ATP rangsorban.  Nem csoda. Négy ATP trófeát szerzett idén és összesen már 10 sorakozik a polcán. Ha még egyet gyűjt, ő lesz minden idők legeredményesebb olasz teniszezője.

"Ez a világ egyik legjobb versenye. Az itt szerzett győzelem sokat jelent számomra, és már alig várom, hogy jövőre is itt játszhassak. Gratulálok Danyiilnak a nagyszerű héthez. Arra ösztönzött, hogy tovább javítsam a játékomat." - mondta a bajnok.

A héten azonban Párizsra figyel a teniszvilág, hiszen az Accor Arénában, vagy ahogyan mindenki ismeri, a Bercy Sportpalotában pattog a sárga labda, méghozzá a közel hatmillió dolláros 1000-es tornán. Ott tényleg mindenki ott van, aki számít a sportágban.

A tegnapi programban már láthattuk Andy Murrayt (Alex de Minaur ellen esett ki), Taylor Fritzet (Sebastian Baez ellen 6:1 6:4-re győzött) Richard Gasquet-t (Tommy Paul ellen esett ki) és Stan Wawrinkát (Dominic Thiem ellen esett ki) is.

Ma 11 órától pályán Fucsovics Márton Alexander Zverev ellen.

Kép: @janniksin X

süti beállítások módosítása