Vereség a belgáktól

A magyar női teniszválogatott 3:1-es vereséget szenvedett a hazaiaktól, a Charleroiban megrendezett Billie Jean King-kupában, így a mieink 2024 tavaszán az euro-afrikai zóna I csoportjában szerepelhetnek. belhun.jpg

Palágyi Miklós szakvezető a szövetség közösségi oldalán azzal kezdte, hogy nem a magyarok voltak az esélyesek, ezzel együtt csapata jól felkészült a párharcra. "A belgák mellett szólt a hazai pálya és a gyors borítás is, mégis mi kezdtünk jobban Dalma sikerével, és végül 1-1-gyel fordultunk. Ma Anna sokkal jobban játszott, mint tegnap, kicsi szerencse is kellett volna, és a döntő szettben egy bírói ítélet sem nekünk kedvezett. Dalma picit lassabban kezdett a kifejezetten jól játszó Wickmayer ellen, aztán a második szettben javított, de aztán megint visszaesett."

A kapitány úgy vélekedett, a magyarok közel járnak a világ elitjéhez.

"Jó lenne egyszer már otthon rájátszást vívni, de én változatlanul bízom a csapatban, megvan az összhang, és óriási jövő várhat a lányokra. Jövőre ráadásul már jelenleg Amerikában versenyző Udvardy Panna is rendelkezésünkre áll" - tette hozzá.

Végeredmény: Belgium-Magyarország 3-1

Yanina Wickmayer-Bondár Anna 7:5, 6:2
Greet Minnen-Gálfi Dalma 3:6, 3:6
Greet Minnen-Bondár Anna 3:6, 6:3, 6:4
Yanina Wickmayer-Gálfi Dalma 6:2, 6:7 (4-7), 6:1

Forrás: MTI, kép: HUNTennis X

süti beállítások módosítása