Gyümölcsöző együttműködés?

Komoly és merész célok a 150. Kentucky Derby előtt.

ed.jpg

Churchill Downs új partnerséget jelentett be a British Jockey Clubbal, amelynek keretében a Kentucky Derby hetében versenyző lovak indulási és utazási támogatást kaphatnak Epsom Downsban és a Royal Ascot találkozóin megrendezett versenyekre.

"Ez egy igazán különleges partnerség, amely nagyszerű lehetőséget biztosít a tulajdonosoknak és trénereknek, hogy a Kentucky Derby hetén néhány kiemelt versenyünkön indulhassanak, cserébe pedig belépőt kaphatnak Európa legrangosabb (gyep)versenyei közül néhányra" - mondta Gary Palmisano Jr., a Churchill Downs Inc. ügyvezető igazgatója. "A Kentucky Derby azután született, hogy Meriwether Lewis Clark ezredes 1872-ben ellátogatott Európába, az epsomi Derbyre. Mivel ez lesz a 150. kiadás, ez egy nagyszerű lehetőség a történelem felidézésére. Az utóbbi időben többször is láthattuk hazánk néhány legjobb gyepen futó lovát versenyezni a Kentucky Derby keretprogramjában, és így a partnerség jó ösztönzést ad az Európában élő tulajdonosoknak és trénereknek, hogy elhozzák legjobb lovukat a Kentucky Derby hetében. Persze ez nem csak az európai székhelyű lovak számára jelent nagyszerű lehetőséget, hanem az észak-amerikai tulajdonosainknak és trénereinknek is esélyt ad arra, hogy nemzetközi színtéren versenyezzenek".

A Kentucky Derby napon, május 4-én rendezett négy versenyen a lovak angliai helyekért versenyezhetnek.

A Turf Classic Stakes (Gr1) győztese a mérföldes Queen Anne Stakesben vagy a 1,5 mérföldes Prince of Wales's Stakesben indulhat Ascotban. A  Twin Spires Turf Sprint Stakes (Gr2) győztese belépőt kap a King Charles Stakesbe, azaz a korábbi King's Stand Stakesbe.

Az American Turf Stakes (Gr2) és az Edgewood Stakes (Gr2) hároméves gyepspecialistái Epsomba nyerhetnek nevezési és utazási támogatást. Előbbi futam a Derbybe, míg az Edgewood győztese az Oaksba juthat be.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy a Kentucky Derby találkozó 150. évében kialakíthatjuk ezeket a kapcsolatokat" - mondta Matt Woolston, a The Jockey Club verseny - és nemzetközi igazgatóhelyettese. "Egy Churchill Downs-i utazásnak minden lóversenyrajongó bakancslistáján szerepelnie kell. Maga a Kentucky Derby eredete Epsom Downsig nyúlik vissza, amikor Diomed megnyerte a legelső Derbyt 1780-ban. Büszkék vagyunk arra, hogy megerősíthetjük ezt a történelmi kapcsolatot. Alig várjuk, hogy amerikai futókat köszönthessünk a Betfred Oaks és a Betfred Derby versenyeken. Azok az indulók, akik jól teljesítenek az Edgewood Stakesben és az American Turf-ben, komoly esélyesként érkeznek Epsom Downsra és izgalmas lesz látni, hogyan teljesítenek majd. Ezek a történelmi versenyek már most is nemzetközi hírnévnek örvendenek és az elkövetkező években egyre több nemzetközi futót szeretnénk vendégül látni."

Forrás: BloodHorse, kép: @EpsomRacecourse X

süti beállítások módosítása