Szép napok az angyalok városában

Mielőtt rátérnénk a Clippers kiváló sorozatára, fontosnak tartjuk elmondani, hogy a két ünnep között megtört a jég.

kl.jpg

A Detroit Pistons zsinórban elszenvedett 28 vereség után, december 30-án 129-127-re legyőzte a Toronto Raptorst.

Ezzel október 28 óta először, ahogy fentebb írtuk, 28 elvesztett meccs után végre nyert!

Sokáig azonban nem ünnepelhettek Cade Cunninghamék, mert a  januárt rögtön két zakóval nyitották a Houston és a Utah ellenében, azaz még nem tűntek el a baljós fellegek Detroit egéről. (Ráadásul ez a sorozat társbérletben, a Philadelphia 76ers-szel a leghosszabb a Liga történetében.)

Az LA Clippers viszont épp a libikóka másik oldalán ül. A Phoenix legyőzésével immár 13 találkozót nyertek meg a legutóbbi 15-ből. Paul George 33, a nyitóképen látható Kawhi Leonard 30 pontot szerzett, a Clippers pedig a Suns 131-122-es legyőzésével négyre növelte győzelmi sorozatát, míg a Phoenix éppen négymeccses győzelmi sorozata megszakadt. Ki gondolta volna ezt az Angyalok városában a 3:7-es szezonzezdés után?

A Clippers 55%-kal dobott mezőnyből és 52%-kal a triplavonalon túlról – hatékony számok mindenhol. 

„Még mindig nem jöttünk rá mindenre, mert a különböző csapatok eltérően védekeznek rajtunk” – mondta Harden. "Miután minden védekezést láttunk, ami valószínűleg csak az év végén lesz, kitaláljuk, hogyan támadjunk."

Hát azért elöl eléggé rendben mennek a dolgok mostanság, bár az NBA egyik legjobb dobóhátvédjének szavaira mindig érdemes odafigyelni.

Hogy a vesztes csapatnak is legyen valami öröme: zsinórban ez volt a 100. olyan NBA találkozó a Footprint Centerben, amelyre minden jegy elkelt.

Luka Doncic ismét csapata vezére volt. 41 pontja mellé, hat lepattanót szerzett és öt gólpaszt osztott ki.  Magabiztosan le is győzte a Mavs a Trail Blazerst. (126:97)

Kép: @Kawhi_Klaw2 X

süti beállítások módosítása