Új arcok a trófeákért

Meglepetésdöntőket rendeznek az év első Grand Slam tornáján.

js_blog.jpg

A hölgyeknél Aryna Sabalenka - Zheng Qinwen a finálé párosítása.

Természetesen a WTA 15. kínai lány döntőzése elsősorban meglepetés hiszen a belorusz, WTA 2. Sabalenka címvédőként jutott ide. A 21 éves Zheng viszont sosem járt még ilyen magaslatokban. Melbourne-ben a második forduló volt az eddigi csúcsa, de most trónra ülhet.

Az igazi meglepetés a férfiak döntője. Novak Djokovic (vagy inkább Jannik Sinner) ugyanis megszakított egy elképesztő sorozatot.

Nole, ha eddig elődöntőbe jutott, mindig megnyerte a tornát. 

Mármint Melbourne-ben. 

Most a parádésan szerváló Sinner  61, 62, 67, 63-ra verte az Australian Open tízszeres bajnokát. Véget ért egy korszak? Ebben a mutatóban mindenképp.

Szintén kiválóan adogatott, az ellenünk jövő héten, a német válogatottban pályára lépő Alexander Zverev, így viszonylag simán jutott kétszettes előnyhöz az orosz Medvegyev ellen a második elödöntőben. Aztán jött a teniszpályán nem ritkán látható fordulat. Az ATP harmadiké lett a következő két játszma, így a felek majd négyórányi játék után mindent elölről kezdhettek. A folytatásban vagy újrakezdésben azonban valami eltört a német fiúnál. Pontatlanabbul adogatott, magát hergelte, így nem meglepetés, hogy Medvegyev kétszettes hátrányból fordított és jutott döntőbe. 4 óra 18 percig csatáztak a felek.

Elődöntő eredmények, férfiak:

  • Medvedev (orosz, 3.) - Zverev (német, 6.) 5:7, 3:6, 7:6 (7-4), 7:6 (7-5), 6:3
  • Sinner (olasz, 4.) - Djokovic (szerb, 1.) 6:1, 6:2, 6:7 (6-8), 6:3

Nyitókép: Sinner X

süti beállítások módosítása