Bravó Zsombi!

Piros Zsombor nyerte a franciaországi challenger-tornát!

pzs.jpg

Piros Zsombor nyerte a franciaországi Cherbourgban rendezett keménypályás férfi challenger-tenisztornát, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte a francia Matteo Martineau-t.

Az ATP honlapja szerint a magyar Davis Kupa-csapat tagja, akit negyedikként rangsoroltak a viadalon, hetven perc alatt, két játszmában bizonyult jobbnak a világranglista 218. helyén álló riválisánál.   

A döntőben:

Piros Zsombor (4.) - Matteo Martineau (francia) 6:3, 6:4

Ezzel Piros 18 helyet ugorva a 110. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. 24 éves játékos már csak egy helyre van a karriercsúcsától. Marozsán Fábián egy helyet javítva a 60., Fucsovics Márton hatot előrelépve a 80. 

Az ATP-rangsort továbbra is a 24-szeres Grand Slam-győztes szerb Novak Djokovic vezeti a spanyol Carlos Alcaraz előtt, a harmadik helyre viszont feljött az Australian Open bajnoka, az olasz Jannik Sinner, aki vasárnap Rotterdamban is diadalmaskodott.

A nőknél továbbra is Bondár Anna a legelőkelőbb helyen álló magyar, ő egy pozíciót javítva a 120. Gálfi Dalma jelenleg a 134., Udvardy Panna a 160., Babos Tímea pedig a 171.Az élen a lengyel Iga Swiatek áll, mögötte a fehérorosz Arina Szabalenka a második, az amerikai Coco Gauff pedig a harmadik - a WTA honlapja alapján.

Forrás: MTI, kép: @VilleCherbourg X

süti beállítások módosítása