Két év után magyar győzelem Pozsonyban

Az égiek is kegyesek voltak a szlovák versenyszervezőhöz, mert szinte nyári időben kezdhették meg a résztvevők a 2024-es szezont.

dsc_1219-2.jpg

Az év első győztese Gray Touch (Poet´s Voice), aki annak a Jozef Chodurnak az idomítottja, aki a hetedik futamot is megnyerte Harmonyval (Sleeping Indian). Mellette a magyar derby hercege, Jaro Línek barátunk duplázott, de most „csak” lovasként. Igaz, idomítottja az 55 ezer euróért vásárolt és Hármas Korona ígéretnek vélt Duke Of Meridian (Waldgeist) is nyert (ráadásul hat hosszal!) egy negyedik kategóriás futamot (akit ő is lovagolt), de a duplához Jozef Ralbovský segítette hozzá, hiszen az ő idomítottjával, Christerro-val (Rosensturm) győztek zárásként.

dsc_1290-2.jpg

A szívünket leginkább Exact győzelme dobogtatta meg. Ha jól listáztuk ki, éppen két esztendeje a 2022. évi kapunyitón ünnepelhettünk úgy, mint szombaton. Akkor Orhan és a későbbi derbynyerő President tudott kellemes perceket okozni nekünk. Valóban szívmelengető volt, hogy csakúgy mint a helyi lovakat , Exact-ot vastaps fogadta a tribün elé visszaérve. Mögötte második egyébként az 1952. évi cseh derbynyerő tiszteletére elnevezett Hájek lett.

Miroslav Jovanovicot élőben szólaltattuk meg a győzelem után. A mester elmondta, hogy a Seahenge ivadék nem volt éppen olcsó, de mivel hároméves, értelemszerűen szeretnék bejuttatni a derbybe, még ha Franciaországban mindkét győzelmét 1100 méterre is aratta.  

Ez a videó még 29 napig elérhető lesz a Magyar Turf Club facebook oldalán. A Kritérium-nyerő Sommerprinz ugyanitt hatodik, míg Régi csibész nem fért be a Cena Eliminátora-ba.

Djordje Perovicnak személyesen is gratuláltunk. Mindig öröm egy akkora klasszist látni a nyeregben, főleg ha nekünk nyer.

Pozsonyban a megszokott hangulatban, a megszokott nagy tömeg előtt futották a versenyeket. Az öt síkfutam mellett (ezekben négy szlovák, egy magyar győzelem)  három gát/akadály verseny is színesítette a programot.  

Terveink szerint két hét múlva is ott leszünk Pozsonyligetfaluban, amikor is a 26. Áprilisi Nagydíjat futják.

Képek: Juhász Zsóka/Treattelling

süti beállítások módosítása