45. Turf-gála

Következik a régió legnagyobb lóverseny eseménye a szlovák fővárosban.

45tg.jpg

Szerencsére nem magyar érdekeltségek nélkül! 

Öt ország 85 lova állhat startgépbe vasárnap.

A legnagyobb érdeklődés értelemszerűen a 40. Veľká cena Slovenska-t előzi meg. A 2400 méteres, 32 ezer eurós futamban tizennégyen indulhatnak és olyannyira teljes a mezőny, hogy a programban még tartalékok neveit is láthatjuk. Szerencsére Csontos Pál idomítottjának, Agreementnek (S. Georgiev) nem kell reménykednie a bejutásban, mert biztos induló. Cseh, szlovák, osztrák és lengyel lovak között mutathatja meg tudását.

Óriási szenzáció, hogy itt hat derbygyőztes feszül egymásnak. Start 17 órakor.

A champion tréner további indulója, Canizares (S. Georgiev) a számunkra oly kedves 40. Cena Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka díjában (1200 m, 20.000 euro) 16.20-kor indul, amit 1990 és 1994 között öt-, majd 2008 és 2010 között három éven át mi nyertünk, igaz 2014 óta nem (akkor Alfkona). Fel van adva a lecke nyolc cseh ló társaságában. Sajnos 2023 legdrágább csehországi vétele a nem kevesebb, mint 150 ezer Guineas-ért leütött Son of Corballis nem indul!

Nem lesz könnyű dolga a 40. Cena Scottish Riflaban  (1800 m, 16.000 euro) 14:30-kor Miroslav Jovanovic idomítottjának, Guilinnak (D. Perovic) sem, mert itt is négy ország lovai állnak majd startgépbe.

Paizs Gábor első pozsonyi megmérettetésére készül idomárként. A nap zárófutamában (18:15-kor) a hároméves és idősebb lovak, 1700 méteres, harmadkategóriás hendikepjébe a dióspusztai tenyésztésű Romarrist (Gönczi R.) nevezte. Itt mellettük egy cseh és hét szlovák ló alkotja a mezőnyt.

Óriási versenynapra, igazi lóversenyünnepre számítunk olyan régiós szupersztárok részvételével, mint pl. a Kancadíj nyerő Free Folie, az idén tavaszi klasszikust nyerő, She Free, a nálunk is jól ismert háromszoros Év Lova Opasan, a cseh derbynyerő és Szaúd-Arábiában is futó Abha, vagy éppen a Szlovák Derby és Leger nyerő Gasparini.

Az, hogy három Év Lovát láthatunk az ünnepnapon és hat derbynyerőt a nagydíjban önmagában világszenzáció!

A megszokott módon több élő bejelentkezésünk is lesz, de NEM a Magyar Turf Club, hanem a Befutó facebook oldalán.

szlovak_bejelentkezesek.png

Nyitókép: zavodisko.sk

tamogatoi_banner.png

süti beállítások módosítása