Folytatódott a sorminta

Ismét meglepetésekkel teli finálé egy francia klasszikusban!

piccone.jpg

Vasárnap reggel, amikor átfutottuk kedvenc francia szaklapunkat, a Jour de Galopot, érdekes írásra bukkantunk. A három idei klasszikus mindegyikében nem várt telivér dicsőült meg. Akkor nem tulajdonítottunk ennek nagy jelentőséget, nyolc órával később azonban már igen.

Folytatódott ugyanis a sorminta, azaz a Kancadíjban is jelentősen borult a papír.

Jól futott Oisin Murphy-vel a szuperfavorit Tamfana (végül 3.), viszont két nem figazán várt kanca borsot tört az orra alá. Nem csak a 26/1-hez adott Survie előzte meg, hanem Patrices Cottier idomítottja Parkling Plenty is, az idehaza kevésbé ismert Tony Picconéval a nyergében. A Juddmonte egyik büszkesége, Kingman ezúttal tovább írja mesés történetét, hiszen újabb ivadéka bajnok a lóversenyzés legfelsőbb szintjén.

post.PNG

"Hihetetlen, nem is tudom, mit mondjak. Az első gondolatom Cristian Demuro, akinek lovagolnia kellett volna, de megsérült a keze. Rögtön Tony Piccone-ra gondoltunk, aki tavaly olyan jó munkát végzett Sauterne-nel [a Prix du Moulint nyerték]. Olyan jól dolgozott minap, hogy azt mondtuk magunknak: a Diane-ért kell mennünk. Ez egyszerűen álom" – zárta sorait a boldog tréner, Patrices Cottier.

Kétségtelenül a leggyorsabb nyert. Nézzék meg a  videót. A későbbi győztes 400-al a vége előtt még utolsó.

"Úgy ment, mint egy álom. Fantasztikus számomra ezt a versenyt megnyerni.” – mondta a győztes zsoké, Piccone a Sky Sports Racingnek. Egyben történelmi győzelem, hiszen először nyerte a futamot Marseille-ben készülő kanca.

Nincs tehát meg a hatodik Diane trófea a búcsúzó Gérald Mossé számára, bár így is káprázatos pályafutást zár majd le.

Holnap indul a lóversenyzés csodája, a Royal Ascot. Tartsanak velünk a galoppsport legragyogóbb hetében.

Kép: leparisien_turf X,  Racing Post

süti beállítások módosítása