Kár...

Nem tudom az mindenki számára világos-e, hogy a kosárlabda a világ második legnépszerűbb sportága.

Aki kételkedik ebben az nézze meg ezt a listát.

A kosárlabda azonban még sem elég jó az M4 sportnak.

De nem csak a kosárlabda. A foci kivételével az összes többi sportág kispadra került a királyi sportcsatornánál.  A klubok, főként a labdás sportágak rengeteget vesztettek azzal, hogy kizárólag az M4-en lehet mutatni a bajnoki küzdelemsorozatokat.

Szombaton gyakorlatilag a teljes kosárlabda társadalom hördült fel azon, hogy nem mutatta a televízió élőben az Olaj-Alba csúcsrangadót. Ma ugyanez történik. Szombathelyen ünnepre készülnek. A kosárlabda ünnepére. Minden jegy elkelt. Mégis nagyon úgy tűnik, hogy ezt a meccset csak a szerencsés 3000 jegytulajdonos fogja élőben látni.

Egyetlen kosárlabda rajongó sem vitatja, hogy a futball sokkal népszerűbb sportág hazánkban. Azt, hogy a mai Újpest-Kisvárda  meccset többen fogják nézni a televízióban, mint a kosárlabda egyik legnagyobb rangadóját, a "vasi El Clásico-t", abban én viszont már nem vagyok biztos.

Az M4-en elképesztő túlsúlyban van a foci.

 

Volt, hogy azért nem mutattak kosár (kézi, röpi, vizi stb.) bajnokit, mert a dunaszerdahelyi DAC bajnokiját mutatták helyette. Tudjuk, hogy magyar csapat, de most nem erről van szó.

Az elosztással vannak bajok. Nem is kicsik. A kosárlabda még csak-csak kap némi helyet, de egy sima női kosárlabda bajnokinak esélye sincs élőben a képernyőre kerülni. Vagy legalábbis nagyon ritkán. A többi sportág sem jár jobban.

A törekvés érthető volt. A látványsportágak küzdelemsorozati kerüljenek az M4 Sportra. Ezzel nincs is baj, de nem igaz, hogy nem lehetne mainál igazságosabb elosztást találni.

Miért nem lehet 13 órától "A-sportág" mérkőzése élőben, 15 órától foci, 17 órától "B-sportág", majd a főműsoridőben megint foci? Ehhez nem kell atomfizikusnak lenni.

Ha pusztán a szombat/vasárnapi műsorrendet vesszük alapul és a két nap alatt négy focimeccs kerül(ne) a kínálatba négy másik sportág 1-1 találkozója is képernyőre kerülhetne nyolc élő közvetítéssel számolva.

 

Ha csak 3 foci lenne, az már maga lenne a Kánaán, főleg úgy, hogy a bajnokság összes meccsét élőképpel lehet követni az m4sport.hu-n. Gondoljuk tovább. Ha ütközés van a focimeccsek között "beugrik" a Duna World. Más sportág eseménye miért nem kerülhet oda?

m4.png

Ezen a héten a kézilabdabarátok örülhetnek, hiszen  a női Magyar Kupa hétvégén öt mérkőzést sugároz a sportcsatorna. (Az ötödik a Szeged-Veszprém csúcsrangadó lesz az uraktól.)

Ennek is örülünk. Végre nem foci orrvérzésig.

De! Ha az M4 sport a magyar sportolók (csapatok) számára lett létrehozva, mit keres rajta a Formula -1? Hány magyar pilóta versenyez 2019-ben ebben a sorozatban?

 

Hagyjuk az egészet...Már csak azt kéne megtudni mi lesz a rangadó Szombathelyen.

Majd meglátjuk!

Jah, nem.

M4 logó: wikipédia

süti beállítások módosítása