Harmadjára

 Tegnap írtunk arról, hogy miért ne vegye senki magától értetődőnek Babos Timi sikereit.

250627685_581374516486574_2442123111441459533_n.jpg

Ennek ellenére a soproni lány harmadjára is ott lesz az év első Grand Slam tornájának döntőjében, ami önmagában is fantasztikus eredmény, és amihez nem lehet elégszer gratulálni. A Chan testvérek (tajvaniak) legyőzésében ráadásul oroszlánrészt vállalt Timi, hiszen nem csak honfitársként mondjuk azt, hogy teljesítménye kiemelkedett a négy játékos közül.  A döntőben az első helyen kiemelt Hszie Szu-vej, Barbora Strycová páros következik péntek reggel hatkor.

A hajnali negyeddöntőt sajnos nem láttuk, de abban Zverev meglehetősen simán 3:1-re verte Wawrinkát.

Amit azonban az (ottani idő szerinti) esti meccstől kaptunk, az minden álmunkat felülmúlta. A salakborítás két legjobb játékosa, Thiem és Nadal olyan mérkőzést tett az ausztrál keménypályára, amely sokáig emlékezetes marad.

Az első két szettben csak a rövidítés döntött, igaz mindkettőt viszonylag magabiztosan, 3-ra és 4-re nyerte az osztrák fiú, de a harmadikban Rafának sikerült megbrékelnie az egész mérkőzésen magabiztosan adogató Dominicet, így jöhetett a negyedik felvonás.

Ott aztán folytatódott a teniszőrület. A mallorcai rögtön a második adogatójátékát elvesztette, így 5:4-nél Thiem a mérkőzésért, azaz elődöntőért adogatott. Ekkor azonban elérte az, amitől minden játékos retteg pályafutása során: döntő pillanatban megremegett a keze, és mire észbe kaphatott volna, máris 5:5 állt a táblán. Nadal persze, hogy vérszemet kapott és magabiztosan hozta a sajátját, de ekkorra Dominic is lenyugodott és kiegyenlített. Jöhetett a harmadik tie-break!

A feszültség tapintható volt. Olyannyira, hogy az első 5 pontot fogadóként érték el a felek. Thiem azonban megszakította a sormintát és két kiváló adogatással 5:2-es előnyre tett szert, úgy, hogy a második labdamenetben elcsúszott, de felpattanva megszerezte a pontot. Sokan talán temetni kezdték a világelsőt, de Nadal ekkor ismét szintet lépett, és csakúgy, mint a játszmában, a rövidítésben is 6:6-ra egyenlített. Ekkor azonban elfogyott az erő vagy a koncentráció, mert amikor elbukta a következő szerváját is, Thiem újra a mérkőzésért adogatott.

Harmadjára már nem remegett meg a keze, így 4 óra 10 pernyi játék után, 7:6 7:6 4:6 7:6-ra verte a világelsőt és az elődöntőben Sascha Zverevvel játszik a fináléért. (A másik ágon Federer-Djokovic holnap fél 10-től.)

Még most is alig térünk magunkhoz, mert a két hérosz óriási meccsel ajándékozott meg minket. Persze, nem csak az ilyen pillanatokért, találkozókért imádjuk a teniszt!

Képek: We Are Tennis France, SportsCenter twitter

süti beállítások módosítása