Valóban parázs izgalmak

Az újságírók néha hajlamosak eltúlozni egy bravúrt, egy kiemelkedő teljesítményt vagy akár egy bajnoki küzdelemsorozatot is, de ami most történik a férfi kosárlabdázásban, az a lehető legjobb a semleges, pártatlan nézők számára és tényleg nem lehet eléggé dícsérni.

76_hun_1510.jpg

Mivel a válogatott találkozók miatt közel egyhónapos bajnoki szünet következik, így egy kicsit szusszanunk és elmeséljük mitől ennyire izgalmas az idei kiírás.

A címvédő Falco trónja megingathatatlan. Olyannyira emelkednek ki a hazai pontvadászatból a szombathelyiek, hogy legutóbb azt az Albát döngölték a parkettbe, amely az egyik legjobb támadóalakulatnak számít a ligában. A mögötte következő 10 gárda közül, azonban legalább nyolc igencsak közel van egymáshoz, már ami a játékerőt illeti.

A Körmend az egyik csapat, amely elmondhatja magáról, hogy legyőzte a bajnokot, de legutóbb kis híján elbuktak a jelen pillanatban 13., azaz utolsó előtti Szeged otthonában, sőt, körömrágós meccsen egy ponttal győztek az Oroszlányban.  Az újonc ráadásul lassan pályázhat minden idők egyik legjobb új belépője címre, hiszen amellett, hogy ők is legyőzték a Falco-t, 9-10-es mérleggel a 9. helyen tanyáznak, azaz egész biztosan nem lesznek kiesési gondjaik. Nem csak a kiváló szurkolótábor miatt érdekesek az oroszlányi mérkőzések. A nyitóképen Illés Máté a labdával.

A Szolnok kétszer kapott már ki a tabellán mögötte álló – és az otthon a kecskemétiektől vereséget szenvedő - Albától, de simán győzött az előtte tanyázó Paks vendégeként. Az atomvárosiak legutóbb csúnyán beleszaladtak a késbe, az új edzővel szárnyaló – és az Olajbányászt idegenben is verő -  ZTE ellenében, akik sorrendben négy sikert jegyeznek. A második kép ezen a találkozón készült.

A pécsieknél is feltámadást hozott az edzőváltást. A Csirkével ősszel szárnyaló, majd télen csak bukdácsoló csapat, Aleksiccal szinte elfelejtette a vereség ízét és Körmenden is győzni tudott. Emlékeznek ugye? A Körmend a Falco egyik legyőzője.

Ha ez nem lenne elég, rendesen kavarja a szálakat a DEAC, akik a tabella pillanatnyi első négy helyezettjéből kettőt is (Olaj, ASE) elkaptak, igaz az ő kétarcúságukat mi sem példázza jobban, mintsem, hogy simán kaptak ki az újonctól. Odahaza ráadásul!

A Kecskemét-Kaposvár-Sopron trió is bárkire veszélyes lehet, igaz bárkitől ki is kaphat, amire akadt is példa bőven. Előbbieknek a Körmend, a Hűség városa fiainak az Alba Fehérvár, míg a somogyiaknak a pécsiek idegenbeli legyőzése a legnagyobb fegyverténye. Eddig.

Ahogyan felfelé, úgy lefelé is egyetlen csapat „lóg ki”, a mindösszesen két győzelmet jegyző Jászberényiek.

Tudnak még követni? Nem? Nem is kell, mert mi nem kívánjuk még jobban összekuszálni a szálakat. Márciustól kövessék a bajnokságot, mert valóban minden forduló parázs izgalmakat tartogat.

Hajrá magyar kosárlabda!

Képek: HunBasket

süti beállítások módosítása