A döntők döntője

Picit sem túlzás azt állítani, hogy az idei bajnoki finálé legfontosabb összecsapása következik.

309_hun_ply_111.jpg

 Szombathelyi szemüvegen át nézve a képlet pofonegyszerű: csak akkor lehetünk bajnokok, ha legalább egyszer győzni tudunk Szolnokon.

Szolnoki szemüvegen át nézve a képlet pofonegyszerű: elég a hazai találkozókat megnyerni és akkor is bajnokok leszünk, ha kétszer nagy zakóba szaladunk bele Vas megyében.

Akármilyen nagy előny is kosárlabdában a hazai pálya, azért a csapat szerkezete sem éppen másodrangú.  Márpedig Szolnokon éppen ez a szerkezet látszik megrogyni, a képen látható Cakarun (jogtalan) kiállítása miatt. Őt nem csak Gasper Potocnik, hanem gyakorlatilag semelyik más edző nem tudja, tudná pótolni, hiszen a liga egyik, ha nem a legjobb centeréről beszélünk.

Az a tény pedig, hogy a másik oldalon a magyar válogatott ötöse, Keller Ákos szedi majd a lepattanókat, ez jelentősen módosít az erőviszonyokon és szaporítja a ráncokat szolnoki oldalon.

Így a Falco számára nem kérdés: ezt a meccset mindenképpen meg kellene nyerni, hogy aztán hétfőn hazai pályán ünnepelhessék az aranyérmet.

Az Olaj számára nem kérdés: ezt a meccset mindenképpen meg kellene nyerni, hogy a csapat reményei életben maradjanak a bajnoki címet illetően, hiszen Szombathelyen győzni - még a visszatérő Cakarunnal - sem éppen leányálom. 

Ezért mondjuk azt: a döntők döntője következik, amelyen mi magunk is ott leszünk, így szombaton egy írással jelentkezünk majd ugyanezeken a hasábokon.

Hogy Szolnok kilencedjére, vagy Szombathely harmadjára ünnepelhet, ez legkésőbb jövő szerdán kiderül.

Az állás 1:1. A harmadik mérkőzés pénteken 15:30-kor kezdődik és azt az M4 sport élőben közvetíti!

Hajrá magyar kosárlabda!

Kép: HunBasket

süti beállítások módosítása