Hótündér

 Tegnap bemutattuk a jelenkor világutazóját, ma lapozzunk vissza pár évet a krónikákban.

fairy_2684282.jpg

 

2007. február 12-én a Windflower Overseas Holdings remek kiválasztásának köszönhetően Írországban született meg az új évezred egyik legkiválóbb kancája, Snow Fairy (Intikhab-Woodland Dream).

Tulajdonosai, az Anamoine Ltd. Angliába, a legendás Ed Dunlophoz adták idomításba, de kétévesen még nem nézett ki többszörös Gr1-es bajnoknak. Hat versenyéből mindössze egyet tudott megnyerni. Háromévesen azonban mindjárt egy Listed győzelemmel mutatkozott be Goodwoodban. Ezután az Angol Kancadíj (Gr 1) futamában állt starthoz és nyakhosszal győzött is Ryan Moore-ral a nyergében. Majd szintén Moore a nyeregben, mikor könnyen nyerte az Ír Kancadíjat (Gr 1) is.

A duplázással egycsapásra világhírűvé vált.

Nézzék milyen reménytelen helyzetből győzött Epsomban:

Az a tripla, amely 2021-ben, pár nappal ezelőtt Snowfall-nak összejött a Yorkshire Oaks megnyerésével, neki nem sikerült, hiszen a hatszoros Gr1-es bajnok, nemtársa, Midday három hosszal legyűrte őt Yorkba.

2010 őszén azonban megkezdte világhódító hadjáratát. Győzött a Queen Elizabeth II Commemorative Cup-ban, Japánban, a Hong Kong Cup-ban, Sha Tinban, és a következő esztendő európai szezonjában sem volt soha negyediknél rosszabb. 2011 novemberében megvédte címét Kiotóban, majd káprázatos pályafutását 2012 szeptemberében az Irish Champion Stakes megnyerésével zárta.  Közel 4 millió fontot keresett!

Snow Fairy pályafutása 21 versenyéből ugyan csak nyolcat nyert meg, de 

4 ország 6 pályáján elért 6 Gr1-es győzelme miatt a XXI. század legjobb versenylovai között tartjuk számon.

Tulajdonosai 2013 júliusában jelentették be visszavonulását egy sajnálatos ínsérülés miatt, így az írországi Islanmore ménesben kezdte meg tenyészkarrierjét. Önmaga sikereihez fogható ivadéka még nem született. A Frankeltől ellett fia, John Leeper jó esélyt képviselt az idei angol derbyben, de csalódást keltő kilencedik helyen ért célba a 11 fős mezőnyben.

Ma egy Curragh-i, 1800 méteres, Gr3-as futammal hajtunk fejet káprázatos pályafutása előtt. Start 18:15!

Kép: @ChampionsSeries Twitter

süti beállítások módosítása