Visszatérők

 A sérülésből visszatérőket ünnepelte tegnap a Kincsem Park közönsége. 

dsc_9463.JPG

A programban három nagyverseny lett ugyan kiírva, de mégis az lett a legizgalmasabb amely nem tartozott ezek közé.

A kétéves csikók legmagasabb díjazású futamát nem igazán jó ómen megnyerni Magyarországon, hiszen meglehetősen kevés azoknak a száma, akik Szent László Díj győzelem után derbyt nyertek volna a következő évben. 

Jegyezzük azért fel President  nevét, aki idomárjával, Stanislav Georgievvel a nyergében nyerte az idei kiírást.

Az első nagy visszatérést a Kállai Pál emlékverseny - Budapesti Díjban láthattuk, amikor is a gégeműtéten átesett Blazing Comet bizonyította, hogy Frankel vére bizony nem válik vízzé és magabiztosan verte a két Georgiev idomítás előtt a teljes mezőnyt. 

Örömteli volt látni a visszatérését, ahogy Copdalemundoét is, aki nyáron szenvedett komoly balesetet és tegnap öt hosszal nyerte a Magyar St. Legert. A ló tulajdonosai Huszár Korinnának és a felépülésében nagy szerepet játszó állatorvosnak mondtak köszönetet, meglehetősen sportszerűen. Copa és lovasa, Paizs Gábor a képen.

Díjazásban és presztízsben a MAFE - Tattersalls Díj ugyan elmaradt a fent említett háromtól, de mégis ez a verseny hozta a legtöbb izgalmat. A futamot egyébként a Derbyről lemaradók csatájaként is aposztrofálhattuk előzetesen, hiszen egymásnak feszült a két, 2020. évi derbyből kizárt telivér, azaz Arktisz és Calabrese, és a startnál láthattuk az idei kiadás egyik legnagyobb favoritját, a kékszalagért szintén nem indult Sambo-t is.

Kupával most sem gazdagodtak, mert a győzelmet elhappolta elölük, a korábban szintén laboráló, Charlie Firpo Kovács-Bakos Szilvia istállójából, bár Arktisszal folytatott öldöklő finisük mélyre vésődött a turfbarátok elméjébe .

Gratulálunk a versenynap győzteseinek és külön Paizs Gábornak, aki karrierje egyik legemlékezetesebb versenynapja után két kupát vihetett haza!

Kép: Juhász Zsóka/Treattelling 

süti beállítások módosítása