Ez aztán a kezdés

 Káprázatos győzelemmel kezdte nemzetközi menetelését a Szolnoki Olajbányász.

image.jpg

 

A FIBA Europe Cupba három év után visszatérő Tisza-partiak az előző kiírás győztesét, az izraeli Ironi Ness Ziona B.C legyőzőjét, a FC Portót fogadták a H-csoportban.

Rögtön kérdésként felmerülhet, hogy milyen kupasorozat az, ahol a címvédőnek selejteznie kell?

Teljesen jogosan. A FIBA soraiban uralkodó káoszról nem csak ez, hanem sok-sok más is tanúskodik ebben a gyönyörű sportágban, de ebbe most ne menjünk bele.

A Szolnok tehát nyitányként rögtön egy nagyvadat kapott ellenfélnek....és ejtett el.

Pedig a nyitány a Landis vezette luzitánoké volt, sőt a triplaesőnek köszönhetően még a nagyszünetben is hárompontos előnyüket mutatta a nagyóra, de a folytatás Pongóéké lett. A Cakarun-Badzim-Subotic (utóbbi a képen) alkotta délszláv trió ismételten ellenállhatatlan volt és megfordította a találkozó állását.  Olyannyira, hogy a III. negyedet záró 53:53 után 81:64 lett a vége. 28:11-et hozott tehát a finálé, ami igazi fiesztát indított el a Tiszaligeti Sportcsarnokban, ahol a hangos közönség lelkesen ünnepelte az est hőseit.

Szolnoki Olajbányász – FC Porto 81-64 (15-21, 21-18, 17-14, 28-11)

Szolnok: Rogic -, Cummings 16/3, Kovács 3, Subotic 16/12, Cakarun 18. Cserék: Pongó 2, Badzim 18/9, Rudner -, Zsíros 8/6. Edző: Gasper Potocnik

Porto: Kloof 3/3, Odomes 10/3, Amarante 6/3, Arledge 9/6, Barro 6. Cserék: Landis 19/15, Purifoy 4/3, Queiroz 4, Voytso -, Correia 3/3, Soares -. Edző: Suarez

Kipontozódott Roko Rogic (38. perc)

Gasper Potocnik: "Elismerésem a fiúknak, mert végig nagyszerűen küzdöttek és a második félidőben már a játék is jól ment. Hullámhegyek és hullámvölgyek is voltak a játékunkban, de az egész csapat nagyon jól teljesített a kuparajton."

Ramón Suárez: "Kiváló hangulatban játszottunk a mérkőzésen. A második félidőben felkeményítette védekezését a szolnoki csapat, amely Subotic és Cakarun vezérletével győzött le bennünket. Nekünk is hasonlóan kell játszanunk és küzdenünk a jövőben, mint ahogy a hazai együttes tette."

Óriási bravúrral kezdte tehát nemzetközi menetelését a Potocnik gárda. Folytatás jövő szerdán, a Legia Varsó otthonában!

Másik nemzetközi kupaspiránsunk, a Falco elhalasztott bajnoki mérkőzést pótolva 109:79-re verte az Olaj legutóbbi ellenfelét, a Nyíregyházát, ezzel továbbra is 100%-os a hazai pontvadászatban.

Kép: FIBA basketball

süti beállítások módosítása