Kiváló újonc

 Nyíregyházán jártunk.

301_hun_1529.jpg

Ahogyan hétközi cikkünkben már jeleztük, a nyírség fővárosába utaztunk, hogy megnézzük az újonc és a bajnoki ezüstérmes összecsapását.

A két csapat majdnem ellentétes előjellel várta a találkozót. A hazaiak még nyeretlenek négy forduló után, míg a vendégek csak a szuperfavorit Falco gárdája előtt kapituláltak.

Nem csalatkoztunk, hiszen a hazaiak egyáltalán nem feltartott kézzel érkeztek a Continental Arena parkettjére.

Már az első negyed is kiegyenlített küzdelmet hozott 21:22-es vendégvezetéssel. A folytatásban 9:0-át repesztett az Olaj, de az amerikaiak ficánkoltak a másik oldalon. LeDay, Bryce és Johnson is termelte a pontokat, így a nagyszünetre „csak” ötpontos volt a vendégelőny. (39:44)

A harmadik negyed végére még annyi sem (60:62), de ekkor Potocnik mester bekeményített. Az addig a magyar fiataloknak is sok lehetőséget adó szlovén tréner, a legerősebb ötösével hozta le a végjátékot, amire a végig becsülettel küzdő Nyíregyházának már nem volt válasza. Mondhatjuk, hogy az Olajbányász néha döcögő szekérre emlékeztetve,  kötelező győzelmet aratott, míg a cápák játéka kiválóan kezd összeérni, így csak idő kérdése első győzelmük.

Semleges szurkolóként remekül szórakoztunk, a vártnál jóval szorosabb összecsapáson. 

HÜBNER Nyíregyháza BS - Szolnoki Olajbányász 84-92 (21-22, 18-22, 21-18, 24-30)

A legfontosabb a végére, a délutáni vasi El Clásicóval ellentétben teljesen problémamentesen zajlott le a találkozó, pedig közel 50 vendégszurkoló érkezett a Jászságból, akik szinte hazai pályát varázsoltak kedvenceiknek.

Pethő Ákos (Nyíregyháza): "Sajnos nem nyújtottunk olyan dobóteljesítményt, amivel nyerni lehetett volna, sok tripladobás és büntető is kimaradt. A Szolnok az egyik legdominánsabb csapat a palánk alatt, ez érződött is. Pozitívum, hogy többször is visszajöttünk jelentősebb hátrányból, és végre a faultokat is jól használtuk el."

Gasper Potocnik (Szolnok): "Az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk, de a mutatott teljesítménnyel nem lehetünk teljesen elégedettek. Szétosztottuk a játékperceket, mindenki kellő lehetőséget kapott. Ha jó csapat akarunk lenni, akkor jobban kell játszanunk, és jobban kell fókuszálnunk, de a Nyíregyházát dicséret illeti a mostani teljesítményéért."

Kép: HunBasket

süti beállítások módosítása