Maradtak még izgalmak
Lassan lehullanak az utolsó falevelek, közeledünk a hazai galopp szezon végéhez.
255764189_4890891580931577_2281931215312154925_n.jpg

A telivérek már túl vannak az itthoni nagydíjakon, a gyep már téli álmát alussza. Méltán gondolhatnánk, hogy a hűvös őszi vasárnapok nem tartogatnak már olyan izgalmakat, mint korábban, de micsoda tévedés volna ez!

A jövő évi 100. Magyar Derby miatt a közönség (és a szakma) az idei kétéveseket árgus szemekkel figyeli, hogy ki lehet majd az az egy, aki beírhatja magát a történelemkönyvekbe. Samurai Eagle egyetlen eredménnyel érkezett: 8/11 szerepelt a turfban. Majd olyan könnyed 9 hosszal iskolázta le a mezőnyt Stanislav Georgievvel a hátán, hogy öröm volt nézni. Érdemes lehet feljegyezni már most a kis sárga mén nevét.

A nap főversenyében az Lóversenyzést Felügyelő Bizottság díjában sem volt hiány izgalomból. Kontroll remek startot vett, elment vezetni, azonban Panyi Mátyás nem sokkal ezután elvesztette kengyeleit. Ekkor viszont nem feltartani kezdett, hanem folytatta a versenyt, egészen a finish végéig vezetve. Mivel versenyt nyerni még kengyellel is nehéz, nem még kengyel nélkül, így megelőzték őt az utolsó métereken: Szokatlan Nagy Tamással és Han Denever Kolumbán Örssel. A képen látható

Szokatlan ezzel zsinórban negyedik versenyét is megnyerte.

Ezzel a versenynappal lassan az egész galopp szezon ráfordul a finishre, hiszen két versenynap maradt. Ne feledjük azonban, hogy egészen ez esztendő utolsó napjáig folytatódik hetente az ügető-, illetve kéthetente az agárszezon, ahol nem kevésbé izgalmas és fordulatos futamokat élvezhetünk ezeken a borús, szürke napokon, forralt borral a kezünkben, lelkesedéssel a szívünkben.

Kép: Kun Attila
süti beállítások módosítása