Kapunyitóra

(Már nem is annyira) új vezetővel, nagy tervekkel vág neki a galopp sportág a 198. szezonjának, Kincsem születésének 150. jubileumi évében.

dsc_9577.jpg

1827. június 6-án, 15, - más források szerint 25 ezer néző előtt futották az első versenyeket „Gubacsi-dűlőn”, így, ha nem tévesztettünk a számolásban a 198. idényt kezdik meg 2024. március 31-én – a derbynyerő Noska József születésnapján - a telivérek a Kincsem Parkban. Innen is köszöntjük a lovast!

Nem lesz könnyű szezon a futtattók (és a trénerek) számára, hiszen hiába az egyszámjegyű az infláció, a magas takarmányárak és egyéb horribilis futtatási költségek már velünk maradnak.

Az első nap után még nem lehet messzemenő konzekvenciákat levonni a lóállomány vonatkozásában, hiszen „a pestmegyeiben” és „a Megnyitóban” sosem szokott nagy létszám indulni. Előbbiben Rémkirály Jozef Parigállal, míg utóbbiban Farkas Levente idomítottja, a derbyharmadik, Real Hope (Benkő Á.) a favorit.

Kíváncsian várjuk, miként szolgálja a közönség bevonzását, a kissé módosított versenynaptár és a két osztrák kiemelt futam.

Ez azonban még a jövő zenéje.

Hajrá magyar lóversenyzés!

Kép:  Juhász Zsóka/Treattelling

süti beállítások módosítása