Apja után a fia is bajnok

Lefutották a galoppsport legkülönlegesebb versenyét, ezzel mi is lezártnak tekintjük az esztendőt.

211226a.jpg

Ahogy beharangozónkban megírtuk a nakajamai Arima Kinen nagydíj 16 fős mezőnyébe 10 lovat a rajongók szavazhattak be. Ők meg is hálálták a bizalmat, hiszen az első öt helyre várt telivér érkezett be az első öt helyen, de Deep Bond azért belerondított a képbe. Mármint kizárólag az ellene fogadóknak, hiszen Kizuna négyéves fia a vártnál picit előrébb végezve, második helyével 120,960,000 jent, azaz hozzávetőleg 345 millió forintot keresett tulajdonosának, Shinji Maeda úrnak.

Az ötéves kanca, a címvédő, a 2004-es Prix de l'Arc de Triomphe-bajnok, Bago lánya, Chrono Genesis, egy harmadik helyezéssel, no és több mint 1,1 milliárd jen életnyereménnyel (hozzávetőleg 3,1 milliárd forint!) fejezi be csodás pályafutását, hiszen a győzelmet, favorithoz illőn Efforia (Epiphaneia) szerezte meg.

A hároméves mén magabiztosan utasította maga mögé az összes vetélytársát, azaz az idősebbeket is. Persze nem csak most.

Karrierje során hét eddigi versenyéből hatot megnyert.

Különösen boldog lehet Takeshi Yokoyama zsoké, aki édesapja 1996-os sikerét másolta. Ezzel Kunihiko és Yutaka Take mellett ők az egyetlen apa-fiú páros, akik megnyerték a Grand Prixt.

Ma nem volt 120%-os állapotban, mint legutóbb, de most is bizonyította, hogy még mindig képes figyelemre méltó teljesítményt nyújtani. Pedig ez volt karrierje leghosszabb versenye. Sosem futott még 2500 méterre korábban.” – mondta a boldog lovas.

A karácsonyi futamot csak 6,140 néző látta a helyszínen, de a derék japánok 139 milliárd forintnyi jenért fogadtak.

Csak erre az egyetlen futamra! Ezzel véget ért a 2021-es nemzetközi lóversenyszezon. 2022-ben azonban változatlan intenzitással csempésszük az Önök otthonaiba a lóversenyvilág legjobbjait.

Kép: JRA

süti beállítások módosítása