Arannyal írt nevek az Aranyparton

Túl vagyunk 2022 első, nagyobb lóversenyfesztiválján. 

megc-website-gallery-images-1104-x-630-11-1024x584.jpg

Ha valaki ismerkedni szeretne ezzel a csodálatos sporttal, annak mi mindenképpen az ausztrál futamokat ajánlanánk. Gyönyörű pályák, elegáns nézők és hatalmas mezőnyök jellemzik a meetingeket.

2022-ben szombaton rendezték az első olyat, amely komoly nemzetközi figyelmet kért és kapott az ausztráliai Queenslandben fekvő, festői Gold Coast lóversenypályáján. A világon mindenütt az árveréseket lóversenyfutamokkal promótálják, színesítik, így itt is így tett a Magic Millions árverező cég, ez volt a versenynap apropója.

Mélyen a zsebükbe is nyúltak, hiszen a kilenc futamra nem kevesebb, mint 9,5 millió dollárt szántak, azaz ennyi volt az ezekben megnyerhető pénzdíj.

Az 1200 méteres sprintben máris egy tündérmesének lehettünk szemtanúi, ugyanis Isotope (Deep Field) élete tavaly hajszálon múlt egy kólikarohamnak "köszönhetően". Ez a lovak egyik legrettegettebb betegsége. Sajnos ez végzett Kincsemmel és Overdose-zal is.  A gyors orvosi beavatkozás megmentette a négyéves kanca életét, aki káprázatos győzelemmel tért vissza, azaz hálálta meg a gondoskodást.

Az 1400 méteres Cupban négy idősebb herélt az élen, közülük is Eleven Eleven (Fastnet Rock) elsőként a célban. Óriási verseny volt, ahol bizony nagy szükség volt a célfotóra!

A kétévesek 1200 méteres futamában is a négyes szám került előtérbe, ugyanis a hiába volt koedukált a mezőny, bizony az első négy helyen csak kancák értek célba.

Emlékezetes versenyt produkált a két veretlen klasszis, akik közül Coolangatta (Written Tycoon) maradt makulátlan és az Ő csapata örülhet az $1 160 000-s első díjnak. A győzelem mámorító érzése mellett, jól fogj jönni a megnyert pénzdíj is, hiszen a Ciaron Maher Bloodstock már eddig több mint 13 millió dollárért vásárolt reménységeket és az árverés csak hétfőn ér véget. Mivel a nyeregben a pár napja lapunkon méltatott James McDonaldot láthattuk, talán nem túlzás kijelenteni: J-Mac ott folytatja 2022-ben, ahol tavaly abbahagyta.

Russian Conquest hibátlan mutatója ugyan oda, de a látott forma alapján semmi oka nem volt búslakodásra a Snowden csapatnak.

Már csak azért sem, mert egy másik idomítottjuk, King of Sparta (I Am Invincible) fél órával később megnyerte a nap második kétmilliós futamát, a 3YO Guineast. Címet védtek, mert 2021-ben is az apa-fiú trénerpáros ünnepelhetett, akkor Aim révén.

Ez volt tehát a 2022-es lóversenyszezon nyitánya. A következő nagy eseményre január végén, Floridában kerül sor, amikor lefutják majd a Pegasus World Cup két (gyepre és homokra kiírt) futamát.

Nyitókép: majoreventsgc.com

süti beállítások módosítása