Történelmi fordítás Washingtonban

Harmincöt pontos hátrányból kapaszkodott vissza a Clippers, óriási pofonba szaladt bele a Kings.

embiid.jpg

Ha a heti tengerentúli eseményekről beszélünk, nem lehet nem a Clippers-Wizards meccsel kezdenünk.

Bár az első félidőben mindenkit kilapított a washingtoni henger, volt közte 35 pont is és még a nagyszünetben is kereken harminccal vezettek a fővárosiak, de a Los Angeles Clippers nem adta fel. Hatalmas hátrányból a második félidőben fordítva végül egy ponttal megnyerték a meccset, de az igazán emlékezetes a mérkőzés végjátéka lett: húsz másodperccel a vége előtt még 6 ponttal vezetett a Wizards, amikor egy nagyon távoli triplával Luke Kennard három pontra hozta fel az övéit.

fkaenrjauawi5g1_1.jpg

A washingtoni időkérés után azonban Kyle Kuzmának nem sikerült a bedobnia időben a labdát, így újra jöhetett a Clippers: Kennard ismét labdát kapott a triplavonalon kívül, és faulttal együtt be is dobta. A büntetőt is értékesítve 1.9 másodperccel a vége előtt a meccs során először szereztek vezetést a los angelesiek, végül a Wizardsnak nem maradt már ideje kosarat szerezni. Ha valaki esetleg vizuális típus lenne:

A harmincöt pontos deficitről történő felállás a liga második legnagyobb hátrányból aratott győzelem, 1996-ban a Utah Jazz 36 pontról kapaszkodott vissza a Nuggets ellen.

Már a korábbi NBA-tartalmainkban is főszerepet kapott a Philadephia kameruni centere, a nyitóképen látható Joel Embiid, és ihletett formája révén most sem maradhat ki a méltatásból. Szerdán a New Orleans Pelicanst sikerült legyőznie a 76ersnek, Embiid pedig semmi jelét nem mutatta annak, hogy lassítani tervezne: 42 ponttal és 14 lepattanóval járult hozza csapat sikeréhez. A center pályafutás talán legjobb formájában pattogtat, utóbbi négy meccsének mindegyikén elérte a 35 pontot és 10 lepattanót, ennél több egymás követő ilyen meccse csak a legendás Karl Malonenak volt. Ráadásul ami a legőrültebb vele kapcsolatban: zsinórban ötödik alkalommal dob több pontot (!) , mint ahány percet lejátszik a meccsen, ami az abszolút hihetetlen kategória.

Sajnos negatív kontextusban kell megemlítenünk a Sacramento Kings szerda hajnali teljesítményét, amikor az idén egyébként eddig erőn alul teljesítő Boston Celtics ellen szaladtak bele egy nagyon komoly, 53 pontos zakóba. A mérkőzés során egyetlen alkalommal sem vezetett a Kings, sőt, a legnagyobb különbség volt hatvan is a Celtics javára. A padról beszálló Buddy Hielden kívül senki nem tudta átlépni a "Sactóból" a tíz pontot, míg a másik oldalon igen ritka jelenségnek lehettünk szemtanúi: a Celtics két vezére, Jayson Tatum (36 pont) és Jaylen Brown (30 pont, 10 lepattanó) is egyidőben hozott pazar meccset, ketten együtt kis híján megdobták a Kings pontjait. Míg a Boston fennállása második legnagyobb arányú győzelmét szerezte, addig a Sacramento csodával határos módon még csak az idei szezon legnagyobb vereségét sem szenvedte el, hiszen korábban a Thunder 73 ponttal maradt alul a Memphis ellen.

Kép: GMA Sports/Twitter, @The_PhifthQ

süti beállítások módosítása