Curry újabb rekordot döntött, szárnyal a Suns

Steph Curry Kobe Bryant előtt, Gray Trent Jr. élete formájában, nem lassít a Suns... Ez történt az NBA legutóbbi játéknapjain.

625_9.jpg

Stephen Curry decemberben döntötte meg Ray Allen triplarekordját, azóta azonban láthatóan keresi önmagát, idei egyébként sem túl magas hatékonysága tovább süllyedt azóta. Kedden azonban újra megvillantott valamit a "régiből", a Rockets ellen 40 pontot szerezve vezette győzelemre csapatát. Ennél több ilyen meccsel a Warriors történetében senki nem büszkélkedhet harmincadik életévének betöltését követően. A félidőben mindössze tíz egységgel álló Curry pontjainak több, mint felét (21) a negyedik negyedben szerezte, ezzel Kobe Bryant rekordját megdöntve ő rendelkezik a legtöbb olyan mérkőzéssel, ahol az utolsó játékrészben legalább húsz pontig tudott jutni. Curry egyébként ezen a meccsen pályafutása legeredményesebb negyedik negyedét zárta az alapszakaszokat tekintve.

A gyenge szezonkezdés ellenére a szezon egyik meglepetéscsapata a Toronto Raptors, akik 26-23-as mérleggel kelet nyolcadik helyét foglalják el. Az utóbbi időben különösen megy a csapatnak, utolsó tíz meccsükből hatot is megnyertek, a menetelésből pedig jócskán kiveszi a részét Gary Trent Jr. A fiatal bedobó már zsinórban ötödik alkalommal jutott harminc pont fölé úgy, hogy a meccsek mindegyikén dobott legalább öt triplát. Rajta kívül korábban a liga történetében csak olyan játékosok voltak erre képesek, mint James Harden, Damian Lillard, Steph Curry. A szezon korábbi szakaszában újjáépülőnek titulált Raptors stabil play-in helyen foglalt helyet és úgy néz ki komoly harcot vív a rájátszásért: mindössze másfél meccs a lemaradása a Brooklyn Netstől. A Toronto jobb mérleggel rendelkezik például a Los Angeles Lakersnél, a Boston Celticsnél vagy a New York Knicksnél is.

Szerda reggelre virradó a címvédő Milwaukee Bucks papírforma szerint a Washingtont múlta felül, a mérkőzés pedig emlékezetes maradhat a Görög Szörny, Giannis Antetokounmpo teljesítménye miatt. A korábbi MVP annak ellenére, hogy az egész első negyedet pont nélkül zárta, végül egy 33 pontos, 15 lepattanós, 10 gólpasszos tripla-duplával zárta a mérkőzést. A 30-15-10-es határokat idén már másodjára lépi át a görög - a liga összes játékosa közül csak Joel Embiid volt erre képes, viszont ő is csak egyszer.

Tovább hasít a Phoenix Suns, akik úgy néz ki nem tudnak lépést téveszteni. Legutóbb a jelenleg önmagát igencsak kereső Brooklyn Netset múlták felül, 41-9-es mérleggel nem hogy nyugat, de az egész liga élén állnak, ráadásul úgy, hogy jelenleg épp egy tizenegy meccses győzelmi sorozatot tudhatnak maguk mögött. Teszik ezt mindezt úgy, hogy a kezdő centerük, DeAndre Ayton nem rég tért vissza sérülésből, de ha azt nézzük, hogy a csapat két sztárja milyen performanszokra volt képes az elmúlt meccseken, egyáltalán nem lepődünk meg az elért eredményeiket. Devin Booker az utóbbi tíz meccsén kereken 32 pontot átlagolt, Chris Paul pedig tökéletesen támogatja őt ebben: ezen időszakban átlagban 12(!) gólpasszt osztott ki úgy, hogy emellett csak 2,4(!) labdát adott el. Azt hiszem bátrán állíthatjuk, hogy nálunk jelenleg nincs jobb és hatékonyabb kettős az NBA-ben...

Kép: Gary Trent Jr. forrás: ClutchPoints/Twitter

süti beállítások módosítása