Tisza-parti döntő

Bombameglepetésre Szeged-Szolnok finálét rendeznek a férfi kosárlabdázók Magyar Kupájában.

25_hun_cup_25-800x445.jpg

Természetesen nem a bajnoki tabella második helyezettjének szereplése a szenzáció, hanem a szegedieké, akik két „nagyhalat” búcsúztatva játszhatnak fennállásuk első kuparanyáért.

A szegedi csodatevés csütörtökön kezdődött, amikor az idén is toronymagas szombathelyieket ütötték el a címvédéstől (78:74). Finoman fogalmazunk akkor, ha azt írjuk: Váradiék nem voltak éppen a legélesebbek, de közelebb áll az igazsághoz, hogy nagy volt a mellény, így elkészült a méretre szabott zakó, amire mesterük is utalt nyilatkozatában.

Milos Konakov (FALCO): A kupamérkőzésekhez teljesen más hozzáállás szükséges, mint a bajnokikhoz, itt nincsen hibázási lehetőség. Sajnos nagyon rosszul kezdtünk, egészen a negyedik negyedig nem sikerült elérnünk a megfelelő fordulatszámot. A végjátékra erőre kaptunk, és úgy teljesítettünk, ahogy az elvárható, de ekkor már késő volt.

Simándi Árpád (SZEGED): Elképesztően boldog vagyok, óriási sikert arattunk. Harminc percig kiválóan védekeztünk, a negyedik negyedben viszont már elöl és hátul is csúsztak be hibák. Ennek ellenére nem engedtük ki a találkozót a kezeink közül, hanem megmutattuk, hogy mekkora szívvel tudunk küzdeni.

A hazaiakon túllépő Alba Fehérvár volt a következő áldozat. Pedig Vojvodáék az utolsó etapban 11 ponttal is vezettek, de Persons-ék 28 egységig jutottak a záró 10 percben, így a szegediek teljesen jogosan jutottak döntőbe. (77:67)

A Szolnok útja sem volt túlontúl rögös. A negyeddöntőben simán verték a Körmendet (96:75), igaz a kiválóan játszó Kecskemét nagy csatára késztette őket (92:81), de jöhet a klub fennállásának 15. döntője. (Most 8:6 a mérlegük.)

Szörnyű minden esztendőben azzal szembesülni, hogy a kosárlabdázás rajongói csak álmodnak olyan népszerűségről, ami idehaza körbeveszi a nagy rivális kézilabdát. A debreceni Főnix Aréna ad otthont a nyolcas döntőnek, amelynek látogatottsága még a hazai csapat meccsén sem érte el legalább a negyedházat. Nézzék a képet.

33_hun_cup_26.jpg

Ha ma nincs a megszokott létszámú szolnoki tábor, akkor a Magyar Kupa elődöntője egy iskolai meccs látogatottságával és hangulatával vetekedhetett volna. Van teendő bőven a szövetségben.

A Tisza-parti döntőt, szombaton 19:30-tól vívja a két gárda.

Képek: MKOSZ. A nyitóképen az ünneplő szegedi kispad egy része.

süti beállítások módosítása