Vissza a csúcsra

Pillanatnyi visszaesés után gyorsan visszatért a trónra az angol lóversenyzés egyik legnagyobb reménysége.

114184-large.jpeg

Már ha még mindig reménységnek nevezhetjük azt az Inspiralt, aki immáron harmadik Group 1, azaz csúcskategóriás győzelmét ünnepelhette - ezúttal Franciaországban.

A Frankel apaságú kanca ezzel a legutóbbi "kilengés" után tovább folytatja fantasztikus menetelését: háromévesen immáron hat győzelem a polcon, abból öt kiemelt futamban. Az egyetlen foltot a hibátlan mérlegen a Falmouth Stakes ejtette, ahol "csak" másodikként végzett, azt azonban ennek ismeretében is felesleges magyarázni, mennyire hihetetlenül valóra váltja eddig a belé vetett reményeket a tavalyi Év Kétéves Kancája.

Az első trófea a szigetországon kívül pedig: Prix Jacques Le Marois. A franciák egyenes pályán futott mérföldes találkozója ugyanakkor nem egyszereplős műsor volt; a vert mezőnyben a nyolc ellenfél között négy Gr1-győztest találunk, köztük az idősebb lovak krémjébe számító State Of Restet vagy a 2000 Guineas-nyerő Coroebust. (Az igazat megvallva a csalódást keltő szereplések elemezgetéséről külön cikket lehetne írni az eredményt nézve: Coroebus 5., State Of Rest 8. helyre ért oda Deauville-ben.)

A két ló, akik megizzasztották főhősnőnket, épp az "esélytelenek" közül került ki. Inspiral mögött nyakhosszra második a kevésbé ismert, de tehetségét már korábban is megvillantó Light Infantry, aki szintén hároméves és szintén brit idomítás, az egyetlen különbség a neme. Harmadik helyre azért befértek a hazaiak; Erevann nyakhosszal követte a célban az ezüstérmest, ezzel teljes hároméves-uralom a dobogón.

És még egy siker a John és Thady Gosden - Frankie Dettori csapatnak, no meg persze a Cheveley Park Studnak. Dettori már előre is szaladt és megjósolta, hogy a kanca lehet az idei bajnok hároméves, hiszen fantasztikusan szerepelt idősebb lovak és Guineas-bajnokok ellen is. Ezzel nehéz vitatkozni.

Kép: Racing Post

süti beállítások módosítása