Bajnokok Napja 2022

Jöhet az utolsó csók.

baaeed.jpg

Holnap érkezik a nagy finálé, azaz az angol síkszezon nem hivatalos zárása Ascotban. A 2011-ben életre hívott őszi gálaelőadáson négy Gr1-es és egy Gr2-es futamot láthatunk.

A Sprintben (1200 méter) hatalmas mezőny, még 18 telivér van állva hagyva. Érdekesség, hogy az idén még nyeretlen Creative Force a favorit.

A klasszikus derbytávra kiírt Fillies & Mares Stakesben indul az ausztrál csodakanca, Verry Elleegant, de három franciaországi futása után már csak 20/1-hez az oddsa. Az Oaks ezüstérmese, Emily Upjohn a fogadók kedvence.

A mérföldes Queen Elizabeth II Stakesben szintén egy Gosden idomítás, az egy botlását leszámítva makulátlan mérleggel rendelkező, háromszoros Gr1 bajnok, Inspiral papíresély. 

„Vannak, akik nagyszerűnek születnek, vannak, akik nagyságra tesznek szert, mások pedig nagyságra törnek.”

– írta William Shakespeare. Rá mindhárom igaz – vallják a brit kollégák.

Az angol média természetesen hatalmas terjedelemben foglalkozik a búcsúval.

Azok, akik a legközelebb dolgoztak Baaeedhez, tudják, hogy áldottak, hogy tanúi lehettek egy csodának és olyan lovat ápoltak, akire még évekig emlékezni fognak.” – írják.

Mestere, William Haggas szavai: „Egy zsokéhoz tudnám hasonlítani, aki a Tour De France-on motorral indulna. Kedves, őszinte és nagylelkű. Soha nem lesz még egy ilyen lovunk, és hatalmas tehetségén kívül a legértékesebb tulajdonsága a temperamentuma. Nyilvánvalóan ő a legjobb ló Frankel óta, szóval hatalmas űrt fog hagyni maga után. Szomorú lesz látni, hogy elmegy, de nagyszerű méneskarrier áll előtte, és egész biztosan ott is remekül fog teljesítani a Shadwell számára.

A szakértők szerint egyetlen ellenfele lehet, mégpedig a tavalyi Derby és King George sztárja, Adayar.

Akármi is lesz: mindent köszönünk Baaeed!

cd.JPG

Képek: @ChampionsSeries Twitter, Racing Post Twitter

süti beállítások módosítása