Az ausztrálok is elkezdik

Éledezik csipkerózsika álmából a galoppsport. aegon.jpeg

Természetesen kisebb versenyeket rendeznek a téli időszakban is, de a magasabb presztizsű versenyek még csak mostanság indultak világszerte. Ausztráliában a 750 ezer dolláros CF Orr Stakes következik.  A királykategóriában ez a futam nyitja hagyományosan az esztendőt az ötödik kontinensen.

A közel 100. kiadásához közelítő 1400 méteres verseny, több táv és helyszínváltoztatáson esett át 97 év alatt, de ennek ellenére legendák győzelmei írták történetének lapjait.  Elegendő Manikato, Redoute's Choice, Typhoon Tracy, Black Caviar, All Too Hard vagy a címvédő Tofane nevét említeni.

Talán a biztosítótársaságról nevét kapó Aegonra vetült a legtöbb fény az elmúlt napokban, mert  Andrew Forsman idomítottja az ötmillió dolláros All-Star Mile-ra készül, de mivel a hetes startboxot sorsolták számára (a tízből) ez pici aggodalommal tölti el csapatát.  A Sacred Falls herélt megnyerte a Group 3-as Moonga Stakest (1400 m) Caulfieldban, majd az utolsó előtti helyről hajrázva negyedik lett a Group 1-es  Champions Stakesben Flemingtonban - 1¼ hosszal a klasszis Alligator Blood mögött. Ő a nyitóképen.

"Nagyon jól kellene futnia szombaton ahhoz, hogy igazolja, hogy egy ilyen versenyen induljon, bár azt hiszem Flemingtonban láttuk, hogy felnőtt ehhez a társasághoz - mondta Forsman.

A Favorit státuszhoz ez azonban nem elegendő, hiszen I'm Thunderstruck (Jamie Kah-val) és Jacquinot (Damien Lane-nel) osztoznak e címen.

Remek versenyre számítunk szombaton 6:20-kor, Sandown Hillside-ból.

Kép: Racing Photos

süti beállítások módosítása