A Honvéd itta meg a levét

Ahogyan pár héttel ezelőtt Debrecenben, Székesfehérváron is jól sült el az edzőváltás.

1446_hun_1834.jpg

Legalábbis az első mérkőzésen. Az Alba Fehérvár százat szórt Budapesten.

Egészen pontosan százkettőt. Pedig a piros-fehérek jól kezdtek. 46 pontot hintettek az első félidőben, de ahogy sokszor láttuk már az idei szezonban, a végjátékban kicsúszott kezükből a győzelem.

Mi nagyjából 26 percig játszottunk kifejezetten jól. A szavak ideje lassan lejár, közeledik a playout és a bajnokság vége. A küzdés egy szép dolog, ez az alap, ezt jól is csinálják a srácok, de el kell kezdenünk ezeket a hibákat és periódusokat minimalizálni. Képesek vagyunk mérkőzéseket nyerni, csak a fókuszunkat kell megtartanunk.” – mondta Baksa Szabolcs, a hazaiak szakvezetője, aki kiválóan összegezte a látottakat.

A Honvéd immár sorozatban harmadik vereségét szenvedte el, amiben kulcsszerepe volt a képen látható Somogyi Ádámnak, aki tripla-duplával segítette „menekülni” csapatát a gödörből.

A győzelemmel debütáló mester, Alejandro Zubillaga szavai: „Először is gratulálok a Honvédnak, nagyon sokat fejlődtek a szezonban, valamit jól csinálnak, minden jót kívánok nekik a folytatásra! Számunkra nagyon fontos mérkőzés volt, elsősorban az érzelmek miatt, hiszen vissza kellett nyernünk a magabiztosságunkat a négy vesztes mérkőzés után. Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy azt egy edző elképzeli, de a harmadik negyedben megmutattuk, hogy előre tudunk lépni védekezésben. Ezt kell folytatnunk, hogy a szintünkön további mérkőzéseket tudjunk megnyerni. Gratulálok a játékosaimnak!

Budapesti Honvéd SE - Arconic-Alba Fehérvár 87-102 (18-24, 28-20, 18-33, 23-25)

A másik hat találkozót ma játszák a  férfi kosárlabda-bajnokságban.

Kép: HunBasket

süti beállítások módosítása