A hölgyek már a fináléban

Nyolc magyar a döntőben.

331580297_1424995464973688_4987878282575640175_n.jpg

15 ország közel 120 versenyzője kezdte meg szereplését szerdán a Peridot fedett pályás nyílt magyar bajnokságon, mely hagyományosan az öttusázók szezonnyitó eseménye.

A hosszú felkészülést megszakító budapesti viadal lehetőséget nyújt arra, hogy a versenyzők a március 7-én startoló világkupaidény előtt felmérjék, hol tartanak.  A világkupasorozat szűk egy hónap múlva Kairóban kezdődik, újabb egy hónapra rá Ankarában folytatódik, majd április végén Budapestre jön a nemzetközi élmezőny, a negyedik állomás pedig május közepe előtt Szófiában lesz. A vk-széria a május-június fordulóján esedékes döntővel zárul, ugyancsak Ankarában. Ezen a versenyen a győztesek már olimpiai kvótát kapnak. Az Európa-bajnokság, melyen nyolc-nyolc párizsi hely kel el, június-július fordulóján következik Krakkóban, az Európa Játékok keretében, a szintén kvótaosztó világbajnokságot pedig augusztus végén rendezik a délnyugat-angliai Bath-ban.

Mindkét elődöntőből 9 versenyző  kvalifikálta magát a fináléba. A nyitókép jobb oldalán látható Barta Luca a második legjobb időt úszta, ami után parádés tusokat szúrt a bónusz víváson. Luca 16 extra másodperccel gazdagodott, így plusz löketet adott magának a befejező kombinált számhoz.

Meglepődtem az úszásomon, így az pozitív energiát adott a többi számhoz. A bónusz vívás tovább növelte ezt az érzés, hiszen 8 tust szúrtam a páston, ami annak köszönhető, hogy úgy álltam fel nincs mit veszítenem, csak nyerni tudok vele. A kombira olyan löketet kaptam, hogy szerencsére az is jól sikerült, így jó érzéssel zártam az egész napot.” – jókedvűen értékelt Luca, a szövetség facebook oldalán.

További finalisták:

Gulyás Michelle (HUN)
Gintare Venckauskaite (LTU)
Kerenza Bryson (GBR)
Guzi Blanka (HUN)
Alexandra Bousfield (GBR)
Lucie Hlavackova (CZE)
Bauer Blanka (HUN)
Réti Kamilla (HUN)
Ieva Serapinaite (LTU)
Marlena Jawaid (SWE)
Malak Ismail (EGY)
Alekszejev Tamara (HUN)
Simon Sarolta (HUN)
Dobronyi Dorina (HUN)
Jessica Varley (GBR)
Elise Coste (FRA)
Emma Whitaker (GBR)

A legfájóbb búcsúzó Erdős Rita, aki 1108 pontjával toronymagas döntős lett volna a B-csoportból, de az A-csoportban "csak" 10. helyen végzett így nem jutott tovább.

A férfi elődöntőket ma rendezik. 

Az öttusa legérdekesebb és számunkra legfontosabb számára, a lovaglásra holnap reggel 9 órától kerül sor a Nemzeti Lovardában.

Isten éltesse mindenki Joeljét, a ma 60 éves Fábián Lászlót!

Nyitókép: Magyar Öttusa Szövetség facebook

süti beállítások módosítása