Nincsenek szavak

Elfogytak a  jelzők a rekordhalmozóra.

g60.jpg

Golden Sixty 24. versenyét is megnyerte. A korábban 16-os győzelmi szériát produkáló szuper telivér most a Hong Kong Gold Cupban nem talált legyőzőre. Pedig ott volt legnagyobb ellenfele, Romantic Warrior, aki nem  a pályán, hanem Hongkong legjobb lova címért folyó versengésben a fő riválisa. Íme közös történetük legújabb, (fejhosszas) fejezete.

 

Az ötéves Acclamation apaságú herélt meglehetősen peches a karrierjét illetően, hiszen korábban, a szintén kiváló California Spangle tört rendre borsot az orra alá, most pedig a leginkább mérföldön brillírozó, de most 2000 méteren is győztes csoda, Medaglia d'Oro fia keresztezi az útjait. Ez persze kiváló reklámot jelentett a helyi versenyüzemnek, hiszen a metropolisz két legjobb telivére egy hónapon belül másodszor is találkozott egymással, bár a 2:0-ás eredmény láttán, nehezen tudjuk elképzelni a harmadik randevút. 

Minden idők legjobb helyi lova kétségtelenül kinőtte hazáját és máris megindultak a találgatások hol futhat legközelebb. Vélhetően ez a G1 Yasuda Kinen (1600 m) lesz június 4-én, Tokióban.

"Nagyon nyugodt volt ma, a másik egyenesben még egy kicsit kérnem is kellett tőle,hogy tartsa a lépést. Egyszerű leckét kaptam mára: csak közel kellett maradnom hozzá (Romantic Warriorhoz), és nem engedni, hogy túl messzire elmenjen." - mondta a boldog lovas, Vincent Ho.

Nyolcadik Gr1-es (második Hong Kong Gold Cup) győzelmével immár HK$136.53 milliónál jár, ami több, mint 6,2 milliárd forintnyi életnyermény.

Kép: @HongKong_Racing Twitter

süti beállítások módosítása