Oisin újra rivaldafényben

Murphy Ausztráliában.

oisinmurphy-660x380racingpost.jpg

"A háromszoros bajnok zsoké számára megváltoztak az idők, miután 14 hónapra eltiltották a Covid-protokoll megsértése és a sportág hírnevét sértő magatartás, valamint két pozitív alkoholteszt miatt."

írtuk cikkünkben tavaly szeptember 10-én. Most azonban, alig egy hónappal a nyeregbe való visszatérése után Oisin Murphy máris a címlapokra került. No, nem a 11, Angliában aratott győzelme miatt, hanem mert Annabel Neasham őt kérte fel, hogy lovagolja Laws Of Indices-t az ötmillió dolláros All-Star Mile-ban, jövő szombaton. Az ausztrál tréner hölgy választása nem véletlenszerű.

"Elég jól ismerem a lovat, mert nyert már egy Group 1-et (Prix Jean Prat - 2021 - a szerk.) Franciaországban, és kétéves korában nagyon jó formában volt Írországban. Sőt a hongkongi futása (harmadik a HK Mileban - a szerk.) kiemelkedő volt" - mondta Murphy a Racing.com-nak.

Murphy pályafutása során a legnagyobb versenyeket nyerte már Angliában, Írországban, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Államokban, Kanadában és Japánban, és reméli, hogy a szerencse a jövő hétvégén The Valley-ben is mellé áll.

"Két Group 1-es futamban voltam már második Ausztráliában, mindkettő Moonee Valley-ben volt; Benbatl a Cox Plate-ben és Spirit Of Valor a Manikato Stakes-ben, szóval jó lenne újra ott lenni" - mondta. 

Kíváncsian várjuk a bajnok ausztráliai szereplését, de elnézve a Power ivadék eredménysorát, még a dobogóhoz is óriási javulás szükségeltetik, nem hogy a győzelemhez. Szavazatokkal nem is jutott a TOP 10-be, kizárólag szabadkártyával indulhat. 

Kép: Racing Post

 

süti beállítások módosítása