Gasol a legendák között

Los Angeles Lakers visszavonultatta Pau Gasolnak, a spanyolok világ- és Európa-bajnok kosárlabdázójának a mezét – adta hírül az MTI.

fqq_chiamaaf5ia.jpg

A 42 éves klasszis 16-os számú trikóját, a Memphis elleni mérkőzés nagyszünetében vonták fel a csarnok mennyezetére a 2020-ban elhunyt Kobe Bryant 8-as és 24-es meze mellé.

A ceremónián a Lakersszel kétszeres NBA-bajnok Gasol a közönséggel együtt megtekintett egy videót, amelyen Bryant arról beszél, hogy mennyire várja már azt a pillanatot, amikor jóbarátja a mezvisszavonultatási ünnepségen beszédet tart. A sportágtól 2021-ben elköszönt spanyol – aki 2008-tól 2014-ig erősítette a kaliforniaiakat – a könnyeivel küszködve nézte a felvételt, majd közölte:

"Mindent megtettem ezért a klubért, de sosem gondoltam volna, hogy egyszer itt fogok állni. Egyszerre vannak erős, szomorú, boldog, fájdalmas és örömteli érzések bennem, ahogy nézem a mezeinket egymás mellett."

A 216 centis Gasol – akit sokan minden idők legjobb spanyol kosarasának tartanak – karrierjét a Barcelonában kezdte, majd 2001-ben igazolt az NBA-be, ahol a Lakers mellett megfordult a Memphis Grizzliesnél, a Chicago Bullsnál, a San Antonio Spursnél és a Milwaukee Bucksnál is. Hat NBA All Star-gálán szerepelt, olimpiákon pedig két ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött. - írja a Távirati Iroda. 

Kép: NBA Twitter

süti beállítások módosítása