Ismét Ausztrália

Aligha lesz megismételhető a múltheti sztárparádé az ötödik kontinensen, mindenesetre az auszik megpróbálják.

fqcfgnsuyaes9vl.jpg

A mesterhatos után, hétvégén újabb négy királykategóriás versenyt rendeznek. Ahogy az lenni szokott odaát, a két pólus, azaz Sydney és Melbourne igazságos 2-2-es elosztásban.

Azért kezdünk Victoria állam fővárosában, mert ott az egyik találkozó már mára datálódik. Nevezetesen, a 99. kiadáshoz érkező William Reid Stakes (Gr1, 1200 méter). Moonee Valley Racing Club bizottsági tagjára emlékező futam, Ausztrália TOP 3 sprintversenye közé tartozik. Elég megnézni a korábbi bajnokok nevét, az ötszörös győztes Manikato, a Royal Ascoton is bizonyító Miss Andretti, Apache Cat vagy éppenséggel minden idők talál legnagyobb sprintere, Black Caviar indulása is alátámasztja ezt. Az egymillió dolláros futam magyar idő szerint 11:15-kor indul.

A sprinterek parázs csatája vélhetően csak forrósítja majd a hangulatot az Australian Cup (Gr1, 2000 m, 3 millio AUD) előtt. Erre szombat reggel (6:20-kor) kerül sor, Flemingtonban. Az immár nyolcéves herélt, Cascadian a fogadók kedvence, Jamie Kah partnerével, Ben Melham-mel. A nyitóképen viszont még a  lábadozó hölggyel látható.

Sydneyben is két királykategóriás verseny várja Rosehill Gardensbe kilátogatókat. Hajnali hatkor a hároméves kancák indulhatnak a Vinery Stud Stakesben (Gr1, 2000 m, 600 e AUD), majd 40 perccel később, a klasszikus derbytávra kiírt Tancred Stakesben (Gr1, 2400 m, 1,5 millió AUD) láthatjuk a stehereket.

Jó móka lesz!

Kép:@jahenderson63 Twitter

süti beállítások módosítása