Vendégsikerek

Két új-zélandi győzelem az ausztrál hétvégén.

rachel_king.jpg

A sort a négyéves kanca, Imperatriz (I Am Invincible) nyitotta, aki négy, hazájában aratott Gr1-es győzelem után, pénteken imponáló magabiztossággal győzött Ausztrália egyik legpatinásabb sprintfutamában.

Másnap mellé zárkózott Prowess (Proisir), aki a Vinery Stud Stakest nyerte. Trénere, Roger James „szupersztárnak” és a legjobb lónak nevezte, akivel valaha dolgozott. „Egy szupersztár ez a csikó. Baromi jó. Ő egy abszolút gyöngyszem.

A Tancred Stakes után (a nyitóképen látható)  Rachel King pályafutása 3. Gr1-es trófeáját helyezheti vitrinjébe, mert bámulatos finis után nem csak a szuperfavorit Montefilia-t, hanem az egész mezőnyt maga mögé utasította  Arapaho, Lope De Vega hatéves herélt ivadéka.

Az Australian Cupban nem hibázott a favorit és az eredmény picit családi sikert is hozott, mert a lábadozó Jamie Kah helyett partnere, Ben Melham vezette győzelemre az immár nyolcéves Godolphin heréltet, Cascadiant (New Approach). A racing.com szerint a nap lovaglását bemutató zsokét a lenyergelés után természetesen Jamie állapotáról is kérdezték, aki elmondta, hogy napról-napra erősebb, de természetesen nem szabad siettetni semmit, ezért nincs is kitűzve a visszatérésnek dátuma. Erre majd a teste adja meg az engedélyt. „Reggel azt mondta: nem igazán örülök, hogy a lovamon ülsz, de ha nyersz vele, legalább a családban marad.” Láthatjuk a humora már a helyén van a világ legeredményesebb női zsokéjának, horrorbalesete után.

Ráadásul a siker még egy családot érint: az idomár James Cummings ezzel csatlakozott legendás nagyapjához és testvéréhez, Edwardhoz, aki már korábban meg tudták nyerni ezt a kupát.  A nagypapa nevezetesen tizenháromszor.

Áprilisba fordulva az ausztrál lóversenyzés legszebb hónapja következik. Érdemes lesz velünk tartani.

Nyitókép: cairnspost.com.au

süti beállítások módosítása