Búcsúzik a világbirodalom uralkodója

Az 1992-ben alapított Godolphin telivér versenyistálló, több, mint 5000 versenyt nyert az elmúlt harminc évben, de most búcsúztatja dédelgetett kedvencét.

fumdmwlaiaayuhp.jpg

Ugyanis még senkinek sem sikerült korábban kilenc királykategóriás trófeával megörvendeztetni az alapító-tulajdonos, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum-ot, csakis a most búcsúzó Anamoe-nak.

Pedig a csapat nem is olyan rég még Royal Ascotról szőtt álmokat dédelgetett, de úgy látszik a Dubai Honour-tól elszenvedett komoly pofon végett vetett a csodálatos mén pályafutásának. 

Mármint a versenyzőinek, hiszen a kiválóságot tárt karokkal várja a Darley Kelvinside ménese.

A nyitó ára: 121 ezer ausztrál dollár lesz.

Volt trénere, James Cummings így nyilatkozott: „A csapatunk büszke mindarra, amit versenyzői pályafutása során elért. Soha nem hagyott cserben minket. Minden jót kívánunk neki visszavonulásához, és alig várjuk, hogy az elkövetkező években láthassuk utódait az istállóban. Hatalmas megtiszteltetés és kiváltság volt csapatunk számára, hogy gondoskodhattunk róla és végigvezethettük őt versenyzői pályafutásán. Mindig is az egészsége volt a legfontosabb számunkra, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ilyen kiváló egészségi állapotban nyugdíjaztuk.

A kiválóság 25 versenyéből 14-et nyert meg, amivel több, mint 12 millió (AU) dollárt keresett a királykékeknek.

"Keserédes ez a búcsú. A Godolphin és a lóversenyzés világának ikonikus alakjaként olyan örökséget hagy hátra, amelyet nem fognak elfelejteni, így már nincs mit bizonyítania. A teljesítmény, a pedigré és a viselkedés hármasa a legkritikusabb tényezők, amelyeket a tenyésztők figyelembe vesznek, és ő mindezekkel pikk-pakk rendelkezik. Ahogy megkezdi új karrierjét és neve megtalálható lesz a tekintélyes Darley ménlistáján, nem kétséges, hogy ő lesz a legkeresettebb és legkülönlegesebb mén, akit Ausztrália valaha látott." - mondta Vin Cox, a Godolphin ausztráliai ügyvezető igazgatója.

Képek: Racenet, 7HorseRacing Twitter

süti beállítások módosítása