Gasper Potocnik

A Szolnokról távozó edző a Nemzeti Sportnak nyilatkozott.

277678093_5215230818516482_6142881613404252116_n.jpg 

A szurkolói fórumokat olvasva bizonyossággal kijelenthető, hogy a csapattal szimpatizáns kommentelők inkább örülnek a szlovén mester távozásának, mintsem siratnák.

Hogy miért?

Mert hiába a megnyert Magyar Kupa 2022-ben, de tavaly a (szurkolók által) jóval esélytelenebbnek tartott Kecskemét, idén pedig az a Körmend búcsúztatta a csapatot a bajnoki negyeddöntőben, akit télen még 51 pontos zakóval küldött haza Vas megyébe a Potocnik gárda.

Ezt pedig már nem vette be a szurkolók és talán a  klubvezetés gyomra sem, így senkit nem ért meglepetésként a klub közleménye:

"A negyeddöntő ötödik mérkőzését követően a Szolnoki Olajbányász menedzsmentje értékelte a felnőtt csapat ezévi szereplését, s úgy döntött, hogy a mai naptól már nem Gasper Potocnik a vezetőedző. A szezon hátralévő részében Szarvas Gábor irányítja a nyolcszoros bajnok edzéseit. Munkáját Mándoki Tamás segíti."  volt olvasható április 28-án az olajofficial.hu-n.

– Mi lehet az oka, hogy a legutóbbi két jó alapszakasz után egyaránt kiestek a negyeddöntőben?
– Néha megteszel mindent, mégsem sikerül továbbjutnod, erre számos példa van a világon, nemrég például a Milwaukee Bucks alapszakaszelsőként rögtön kiesett az NBA playoffjából. Nagyszerűen dolgozott a csapat, jól játszott az egész idényben, talán többet érdemelt volna, viszont sajnos felülmúlt minket a Körmend, amely az idő előrehaladtával egyre jobb és jobb lett, a kerete több változáson ment át, akárcsak a Soproné, a Debrecené vagy az Albáé. Mi az elmúlt három évadban csak végső esetben cseréltünk játékost, mindig legfeljebb egyet, amire büszke vagyok. Nem voltunk a legjobb formánkban, ez kétségtelen, a nyomás ránk helyeződött, nem tudom, ennek milyen hatása volt, mindenesetre lehetőséget kaptunk a párharc lezárására Körmenden – nem ragadtuk meg, és ez kicsit hasonlított a 2021-es döntő szombathelyi negyedik mérkőzésére, amely szintén balul sült el. Nem tarthatsz mindent az irányításod alatt, és akkor nem mi voltunk a szerencsésebb fél. Magyarázkodásnak tűnhet, de egész idényben nem számíthattunk Pallai Tamásra, ezt talán már mindenki elfelejti, noha nem lényegtelen. Lukács Norbi nagy gondokkal küzdött folyamatosan, visszatért, de a Magyar Kupa és a rájátszás alatt végig beteg volt. A Körmend elleni ötödik meccs reggelén három játékosunkról sem tudhattuk, pályára léphet-e, Lukácsról, Jimmy Gavinről és a törött orrú Jabril Durhamről. Végül mindhárman próbáltak segíteni, de tényleg nem érdemes ezen rágódni, vesztettünk, és kifejezzük elismerésünket a riválisnak - mondta Gasper a Nemzeti Sportnak.

A teljes interjú itt olvasható

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

süti beállítások módosítása