Kéz a kézben a legendák közé

Mától Sir Michael Stoute és Sea The Stars is a British Champions Series Hall of Fame tagjai között.

fu9a987xgaa1hyb.jpg

A 77 éves, több mint 4000 győzelmet, közte hat derbyt jegyző Stoute ezzel olyan ikonok közé kerül, mint pl. Vincent O'Brien és Henry Cecil.

Így nyilatkozott: "Nagyon hízelgő számomra és végtelenül hálás vagyok, hogy bekerültem a QIPCO British Champions Series Hall of Fame-be. Természetesen ez csakis a jó lovaknak, a tehetséges és elhivatott személyzetnek és a hűséges tulajdonosoknak köszönhető. Hogy bekerülhetek a Hírességek Csarnokába és ezzel csatlakozhatok Vincent O'Brienhez, aki a hősöm volt és valószínűleg a valaha élt legnagyobb tréner, valamint Henry Cecilhez, aki szintén nagyon jó barátom volt, ezért nem lehetek eléggé hálás" – zárta sorait a barbadosi legenda.

A 2021-ben induló Hírességek Csarnoka azt tűzte ki célul, hogy 1970-től datálva a sportág nagyjait, embereket és lovakat egyaránt megörökítsen. Stoute és a Sea The Stars az elsők, akiket 2023-ban beiktatnak, mivel mindkettőjüket egy független szakértői testület választotta ki kiemelkedő eredményeik elismeréseként. Mindkét beiktatás hivatalos elismerésére egy különleges bemutató keretében kerül sor ma délután Newmarket Racecourse-on.

Stoute lesz az első aktív tréner, akit beiktatnak, míg Sea The Stars a nyolcadik a lovak között.

Mestere, John Oxx így nyilatkozott: [Sea The Stars] lelkes, energikus volt, és egyszerűen öröm volt ránézni. Bármit csinált, az ember nem tudta levenni róla a szemét. Természetesen a mentális erő az, ami ezeket a nagyszerű lovakat még nagyszerűbbé teszi. Általában keményebbek és erősebbek, mint társaik. Ahhoz, hogy hat hónap alatt hat versenyt nyerjenek, nagyszerű mentális felépítésre van szükség."

Gratulálunk!

Forrás: TDN, kép: @GBRI_UK

süti beállítások módosítása