Az ügetőről a kosárlabda trónjára

Eufóriában a szerb sportrajongók.

image-354603-any818x650.jpg

Azokután, hogy vasárnap Novak Djokovic 23. Grand Slam címét gyűjtötte be Párizsban, kedd hajnalra a Denver Nuggets  kosárlabdacsapata 94-89-re múlta felül a vendég Miami Heat-et az NBA nagydöntőjében, és 4-1-es összesítéssel megszerezte fennállása első bajnoki aranygyűrűit.

A döntő legértékesebb játékosa (azaz MVP-je) a szerb Nikola Jokic lett.

A 28 éves fiú tehát csúcsra ért, hiszen 2021-ben és '22-ben már a Liga legjobb játékosa volt, most pedig a döntő után érdemelte ki ezt a címet. 

Nagy-nagy örömünkre

a világ legjobb kosárlabdázója a lovak szerelmese. 

Jokic egy farmon nőtt fel a vajdasági Zombor kisvárosban, ahol tizenévesen beleszeretett e csodás teremtményekbe, különösen az ügetőkbe a szülővárosában található lóversenypályán, és hat évig ott is dolgozott, ahol az istállókat takarította. Ma már saját farmja van, tréningpályával és körülbelül kilenc versenylóval. 

"Az az álmom, hogy a kosárlabda karrierem után visszaköltözzek Szerbiába és ügetőtréner legyek" - mondta Jokic a TV4-nek. "Az én országom sajnos a legrosszabb Európában az ügetősportban, talán 150 futó ló van évente, külföldön pedig nagyon nehéz elindulni. De ettől még nagyszerű szórakozás. Szerbiában a lóversenyzés nem igazán nagy sport, de én élvezem, hogy a lovak között lehetek. Ez az első számú szenvedélyem" - mesélte egy akkori interjúban.

"Elbűvölte a szakma" - mondta a legendás idomár, Nifty Norman. "Csak erről akart beszélni. Jobban lenyűgöztük mi, mint ő minket. A kosárlabdából él, a lovak pedig a szenvedélye - lényegében ezt mondta nekem".

"Mindent követ. Megnézte az összes Breeders Crown futamot és minden futam után küldött nekem SMS-t. Az elmúlt két hónapban ezer üzenetet kaptam tőle" - mondta Tim Tetrick, a Hírességek Csarnokába választott hajtó.

Ezzel Tony Parker után újabb NBA csillag folytatja majd a lovak mellett sportolói karrierjét, bár Nikola esetében erre vélhetően még várni kell. 

Gratulálunk a bajnoki címhez, Nikola!

Nyitókép: basketnews.com

süti beállítások módosítása