Párizsi felkészülők

Tegnap még az írországi csúcsmeetingről olvashattak nálunk, de ma Párizsba kalauzoljuk Önöket, hiszen az őszi csúcs, a Prix de l'Arc de Triomphe előtt utoljára adhattak bizonyítást formájukról az oda igyekvők.

warm_heart.jpg

Magára a főfutamra a bevett szokások szerint a Prix Foy (Gr2), Prix Niel (Gr2) és a Prix Vermeille (Gr1) szolgál kiváló felkészülésként. Mindhárom távja 2400 méter, de előbbiben csak az idősebbek, a másodikban csak a derbyévjárat, utóbbiban csak a kancák adhattak számot aktuális formájukról.

A Foy trófeája a zsenihez, Andre Fabrehoz került. Place Du Carrousel (Lope De Vega - lovasa Barzalona) küzdelemben verte a címvédőt, és Ganay-bajnok, Iresine-t, akit Marie Velon lovagolt.

A Niel-ben óriási német győzelem. A győztes, Fantastic Moon-t (Sea The Moon) az a Sarah Steinberg trénerasszony készíti, aki mind a Kincsem-, mind az Imperiál Díjra nevezett lovat, de végül mégsem hozta el őket Budapestre. Most hangzatosabb sikert arattak, hiszen nem csak a „szinte parinak adott” Feed The Flame-t, hanem a teljes mezőnyt verték. Nem feledhető, hogy Rene Piechulek 2021-ben már Arc-ot is nyert ezen a pályán.

"Szerettem volna hátrébb helyezkedni, de nem volt tempó, ezért úgy döntöttem, hogy másodiknak "ülök be", így csak remélni mertem, hogy ez a helyes döntés" - mondta Piechulek. "Ő egy kemény ló, egy igazi harcos. Jó lovakkal találkoztunk ma itt és kiérdemeltük a jogot, hogy nemzetközi csúcstársaságban próbálkozzunk legközelebb."

Amennyiben túl puha lesz a talaj Párizsban október elsején, amit ő nem szeret, akkor a Breeders’ Cup vagy a Japan Cup lehet még opció.

A Vermeille után az egész világsajtó az egekbe emelte James Doyle-t. Nem csak azért, mert lova kis híján orra bukott az első méteren, hanem ..... Inkább nézzék meg  videót!

Mestermunka a nyeregben! A nyitóképen is látható Warm Heart (Galileo) számára elég volt a szűk három hetes pihenő, hiszen augusztus 24-én még a Yorkshire Oakst nyerte és most Párizsban is meglehetősen erősnek tűnt.  A kiváló kanca azonban nem utazik Párizsba, amelyet a 4000. győzelmét arató mestere így kommentált:

"Amerika lesz az. El vagyok vele ragadtatva és valószínűleg Amerikában fut majd." Várja a Breeders' Cup Filly és Mare Turf.

Ilyenkor mindhárom időt össze szoktuk hasonlítani és most sem teszünk másként.

Foy: 2:35.66 (56,5 kg)

Niel: 2:33.20 (58 kg)

Vermeille: 2:31.29 (55,5 kg)

Az Arc pillanatnyi oddsaiLadbrokesnál: 3 Ace Impact, 6 Hukum, 9 Auguste Rodin, 10 Westover, 12 Feed The Flame, 14 Savethelastdance, 16 Emily Upjohn

Őszre fordulva igazán csúcsra járatódik a galopp verkli. Egymást érik a nagyobbnál nagyobb versenyek világszerte, így tartsanak továbbra is velünk.

Kép: Equidia Twitter

süti beállítások módosítása