St. Leger Pozsonyban

Vasárnap, idei utolsó klasszikusához érkezik a szlovák versenyszezon.

cze_leger.jpg

A 23 cseh telivér mellett hazánk is ad egy aspiránst a keretprogramba, hiszen a négyéves pej mén, Zain Nibras az 1400 méteres, 4000 euróval dotált, másodkategóriás Memoriál MVDr. Tibora Staňa futamában áll starthoz. Könnyű helyzetben nincs Miroslav Jovanovic idomítottja, hiszen ebben a kiírásban a legnagyobb cseh kontingens (szám szerint hatan utaznak Pozsonyba) és akkor még nem szóltunk a négy hazai riválisról.  Bízunk a 2021-ben még angol, majd tavaly a belgrádi pályán futó Havana Gold ivadék jó szereplésében. Némi támpontként szolgálhat, hogy 2021 szeptemberében a festői, brighton-i pályán 1300 méterre aratta pályafutása egyetlen győzelmét. Martin Laube fogja lovagolni 14:10-kor.

15:50-kor futják a 30. Szlovák St. Legert, a klasszikus 2800 méteres távra, 19 ezer eurós összdíjazással. Mivel a csehek már szeptember elején lefutották a sajátjukat, ez némi támpontot adhatna számunkra az esélylatolgatáshoz, de ez nem igazán van így. Ugyanis a négy cseh vendégből csak Garmona (ott 4.) és Jardin Michelet (2.) futott a prágai kiadásban. Persze ezzel az Oaks előtt is alaposan melléfogtak a tippsterek, hiszen elsősorban Jaroslav Línek alaposan keresztbe húzta a cseh számításokat. Az viszont biztos, hogy a szlovák derby első három helyezettje (Jardin Michelet, You Just Rock, Abella) ott lesz a startnál.

A mostanság Budapesten többször is üdvözölt Vaclav Luka itt „tér vissza” Pozsonyba You Just Rock-kal, aki a cseh és szlovák derbyben második, a Kincsem Díjunkban ötödik helyen végzett.

Figyelem! A versenynap 13 órakor indul és a megszokott módon több élő bejelentkezéssel jövünk majd a St Leger napjáról.

A Chuchle Arena nyitóképén a cseh St. Leger befutója. A nyerő Magic Merlin mögött második, a Pozsonyba utazó Jardin Michelet.

süti beállítások módosítása