Most Amerikáé minden figyelem

A múlt heti, nem hivatalos Európa-bajnokság után, most az amerikai kontinens kér és kap kellő figyelmet.
rebel_s_romance_1st_g1_breeders_cup_turf_keeneland_usa_05_november_2022.jpg

Ugyanis november 3-4-én rendezik a Telivér Világbajnokság ünnepi, 40. kiadását így a Santa Anitába igyekvő legjobbak még egy utolsó felkészítő futáson vehetnek részt ezen a hétvégén.

Csak Grade 1-es futamból három állam, három pályáján tízet rendeznek vasárnapig (sőt már az éjjel is futottak egyet), de nekünk, európai lóversenybarátoknak mégis a Gr3-as minősítésű Jockey Club Derby Invitational Stakes (2200 méter, $500,000) lesz az egyik legfontosabb látnivaló, hiszen Charlie Appleby triplázásra készül.

A mindössze 2019-ben életre hívott és 2020-ban a pandémia miatt már rögtön el is maradó verseny utóbbi két kiírását ugyanis a szimpatikus brit tréner nyerte, aki idén Measured Time-ot utaztatta át az óceánon a győzelem reményében. Az eddig elhelyezett tétek alapján Mark Casse idomítottja, Webslinger lesz a legfőbb kihívója, aki májusban orrhosszal nyerte az American Turf Stakest (Churchill Downs-ban.) Szintén Aqueduct Racetrack üdvözölheti Charlie másik idomítottját, Rebel's Romance-t, aki egy éve a Breeders' Cup Turf-öt nyerte Keeneland-ben, most pedig a Joe Hirsch Turf Classicban (Gr1, 2400 méter, $500,000) áll starthoz.

Hogy Appleby melyik pályát tiszteli meg személyes jelenlétével azt nem tudjuk, hiszen Keeneland-ben, a szenzációs Master of The Seas fut a Coolmore Turf Mileban. Ő is első tipp jelen pillanatban, akinek vélhetően a Pletcher idomítással, Up To The Mark-kal kell megküzdenie az egymillió dolláros pénzdíj legnagyobb részéért. Aqueduct-ben Buick, itt pedig Doyle lesz a Godolphin lovasa.

Nem is szaporítanánk tovább a szót. Az éjszakai baglyokra vélhetően felejthetetlen szórakozás vár majd szombat és vasárnap éjszaka.

A futamok kezdési időpontját a képen láthatják.

amerikai_alom.png

Nyitókép: Godolphin

süti beállítások módosítása