A bajnok új otthona

Bamutatjuk Európa királyának új otthonát.

dsc_3220.jpg

A Chehboub család izgalmas, új tenyésztési fejlesztésbe kezdett Normandiában a Haras de Beaumont ménes megalapításával. A szomszédos Haras du Quesnay egy részét vásárolták meg, amelyet a Head család két részletben adott el tavaly ősszel. (A másik részt Stephane Courbit üzletember vásárolta meg.) Az ügylet minden bizonnyal megteremtette a környezetet Kamel Chehboub számára a versenyzési és tenyésztési érdeklődésének fejlesztéséhez.

A család ugyanis az elmúlt nyolc évben a franciaországi Loire régióban található Haras de la Gousserie-t üzemeltette. Ezt a farmot el kellett adni, és az összes kancát és mént Haras de Beaumont-ba helyezték át Deauville közelébe.

article-image-0-59785.jpg

Ménesükben már az első évben három mén várta a kancákat: a 2021-es Champion Stakes győztese, Sealiway (8.000 €), a Prix du Jockey Club bajnoka, Intello (12.000 €) és a black-type nyerő Stunning Spirit (3000 €).

Hozzájuk csatlakozik most Ace Impact. 

A korábban díjugrató versenyző Pauline Chehboub jelenleg a családi verseny- és tenyésztési műveleteinek menedzsere. Versenylovaik Chantilly-ben és Marseille-ben állnak. „16 évesen francia díjugrató bajnok voltam és gyerekkorom óta lovagolok. Ezért is szerettem volna mindig a lóversenyiparban dolgozni, no meg persze azért, mert édesapám érintett volt itt. Ő több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik ebben a szakmában, a rendszeres versenyzés, az árverések látogatása és a tréningek követése révén. Az elmúlt évek során vette a fáradtságot, hogy átadja nekem ezt az értékes tudást, ami a legfontosabb pontokat illeti, hogy mire kell először figyelni egy versenylónál, valamint, hogy miként kövessen a fejlődésüket a fizikum és a származás szempontjából.” - mondja a következő képen látható hölgy.

dsc_3080.jpg

„Amikor megalapítottuk a Haras de Beaumont-ot, az volt a tervünk, hogy a kivételes méneket célozzuk meg. Ace Impact megnyerte a Francia Derbyt, megnyerte az Arc-ot, veretlen. Mint mindannyian tudjuk, még egy évig versenyezni kockázatot jelent a ló számára. Ő egy igazi bajnok és van rá igény. Franciaország számára ez fantasztikus hír és az első naptól kezdve a projekt része volt, hogy egyszer felállítsuk a ménesünkben.” – ezek már az édesapa, és nem mellesleg résztulajdonos Kamel Chehboub szavai.

Cristian Demuro, aki ötször ülte Ace Impact-et, azt mondta: „Ő egy ló egy másik bolygóról. Ilyen kaliberű lovakkal csak öt-tízévente találkozunk. Rendkívüli dolog háromévesként Arcot nyerni, amelyben a gyorsulási képessége előtérbe került, miközben megőrizte veretlenségi rekordját.”

Miután Ace Impact győzelmet aratott a Prix Guillaume d'Ornano-ban (Gr2) Deauville-ban, augusztusban és végül az Arc-ban, az is a tervek között szerepelt, hogy még ha idén vissza is vonul, pályafutását a Japán Kupában való részvétellel fejezheti be, a helyi szupersztár, a világranglista vezető Equinox ellenében.

Chehboub elmondta: „Átgondoltuk, de úgy éreztük, hogy Japánba utazni nagyon hosszú és ennek megfelelően kockázatos is, habár szívesen vállaltuk volna egy „meccset” Equinox ellen. De mindent teljesített, amit kértünk tőle. Nyilvánvalóan nagyon büszkék vagyunk rá és arra, hogy a ménesünkbe vonultatjuk vissza. Ez egy nagyon izgalmas következő lépés.”

A másik tulajdonos, Serge Stempniak hozzátette: „Ace Impact életem lova. Rendkívüli élmény volt őt a pályán látni. A gyorsulási képessége mély benyomást tett rám, és azt hiszem mindenkire másra is hatással volt. Engem Dancing Brave Arc produkciójára emlékeztetett. Remélem, hogy nagyszerű apamén lesz belőle, és tudom, számíthatunk a Haras de Beaumont teljes csapatának professzionalizmusára, akik az új karrierjét irányítják majd.”

article-image-0-59788.jpg

A Haras de Beaumont menedzsere, Mathieu Alex szavai: „A héten Newmarketben sok emberrel találkoztunk, akik szívesen fedeztetnének vele. Nagyszerű ezt hallani, ő egy nagyon fontos ló Franciaország számára. Egy Ace Impact kaliberű sportolót fogadni a Haras de Beaumontban rendkívüli kiváltság. Ő a  - Timeform által jelenleg 133-ra értékelt - hároméves világbajnok. A Prix du Jockey Clubban és az Arc de Triomphe-ban nyújtott teljesítménye valóban csodálatos volt, és az, ahogyan fel tud gyorsulni igazán különlegessé teszi. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ezt a bajnokot mi állíthatjuk fel és szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy ismét köszönetet mondjunk Serge Stempniaknak, hogy partnere lehettünk ennek a lónak és Jean-Claude Rouget-nak a bajnokkal elért sikeréért.”

A Haras de Beaumont egy nagy projekt, amelybe minden időnket, teljes szívünket és szenvedélyünket fektettük. – írja webolodalán a Chehboub család.

Várjuk a csikóidat, Bajnok!

Forrás: Trainer Magazine, TDN, képek: Vonczem Gabriella, Trainer Magazine

süti beállítások módosítása