Újra lecsapott az Aligátor!

Olyan lett, amilyennek ígérték.

griff-1000x600.jpeg

Káprázatos!

Túl vagyunk a 38 milliós ausztrál álomnapon, ahol futószalagon kínálták számunkra a legnagyobb csillagokat a parázs izgalmakat hozó futamokban.

Nem hibázott a Waterhouse/Bott páros reménysége és magabiztosan nyerte a Might and Power Stakest. Timothy Clark zsoké immár hetedik (!) Gr1-es győzelméhez segítette hozzá All Too Hard fiát, Alligator Blood-ot, igy apaménként értelemszerűen minden győzelemmel egyre magasabbra tör.

gay.PNG

A hároméveseknél óriási meglepetés. A szinte verhetetlennek tartott Militarize csak ötödik! Griff (Trapeze Artist) a bajnok, aki a steward’s roomban erősítette meg Caulfiled Guineas címét, ugyanis érthetetlen módon, alig ötven méterrel a cél előtt, elkezdett törni a pálya közepe felé és egyértelműen megtörte a Veight - Damian Lane páros lendületét, de a versenybírák döntése értelmében megtarthatta a 3 millió dolláros futam első díját, pedig több, mint 1,2 millió dollár a különbség az első és második helyezett pénzdíj között.

Ilyenkor gondolkodik el az ember, ugyan vitán felül áll, hogy egyértelműen a jobb ló győzött, hiszen 1 ¾ hossz a bírói ítélet, de akkor miért van az a szabály, hogy „a távoszlopon belül az egyenes irány tartása kötelező”, ha ennek nem szerzünk érvényt?

Jelen esetben a végső döntést befolyásolhatta, hogy Damian Lane és a Tony McEvoy & Calvin McEvoy trénerpáros nem óvott a 2019-es Melbourne Cup bajnokával, az immár nyolcéves Vow And Declare-rel!

A mérföldes Toorak Handicapben szintén óriási meglepetés Attrition (Churchill) győzelme, és talán ennél is nagyobb, hogy Amelia's Jewel szuperfavoritként csak 9.!

tev_7hr.jpg

Az Everestben viszont a legapróbb botlást sem láthattuk, hiszen a rekordszámú, 46 498 néző (46,221 volt az eddigi csúcs tavalyról) hatalmas üdvrivalgással fogadta a mezőny legjobb lova, Thing About It (So You Think) győzelmét.

„Think About It, a sprinter, aki egyszerűen elfelejtette, hogyan kell veszíteni„ – harsogja a Racenet.

„Nem tudom, miért vagyok ilyen nyugodt. Rengeteg nagy versenyt nyertem, és talán túl magabiztosan jöttem ma ide, de azt hitszem mindkét lovam a helyén van. Ez hihetetlen, mindketten nagyszerűen futottak.” - nyilatkozta a pókerarcú Joseph Pride, ami nem meglepő, hiszen a győztes mögött Private Eye ért célba harmadik helyen,

azaz két lova kilencmillió dollárt keresett, alig 1 perc alatt.

Második az az I Wish I Win, aki így csak majdnem lett az első Golden Eagle (10 M) - The Everest (20 M) duplázó.

"Nem tudom, mit mondjak, el vagyok ragadtatva" – örömködött a lovas, Sam Clipperton.

Kis hangulatvideó az Everest napról:

A videóban jól látható micsoda ünnepnapok ezek az ausztrál meetingek.

Zárásként Mr Brightside nem tudta győzelemre váltani a hatalmas bizalmat, ugyanis az ötéves kanca, Fangirl (Sebring) ellenálhatatlannak bizonyult a végjátékban nemrégiben átnevezett, örtmillió dolláros King Charles III -ben.

Ausztrália a következő nagyjából három hétben elég muníciót fog majd szolgáltatni számunkra. Olyan "gigaversenyek" jönnek majd futószalagon, mint a Caulfiled Cup, Cox Plate, Victoria Derby és Oaks, valamint a korona ékköve, a Melbourne Cup. Ha velünk tartanak garantáltan nem maradnak le semmiről.

kép:  anz_news X

süti beállítások módosítása