Caulfield Cup

Se európai, se japán győzelem. Otthon maradt a Caulfield kupa, Európában mégis eufória.

samfreedmanmarkzahra_660x380rp.jpg

Mark Zahra felemás napja!

A 41 éves kiváló zsoké napokon át nem tudott dönteni, hogy a Melbourne Cup nyerő Gold Trip-et, vagy a pályáját Európában, Simon & Ed Crisford kezei alatt kezdő Without A Fight-ot válassza szombati társául. Végül utóbbi mellett tette le voksát és milyen jól tette, mert ők lettek a bajnokok.

No, azért nem - nevéhez illően - harc nélkül, hiszen korábbi tréningtársa, West Wind Blows nagyon erős ellenfélnek bizonyult, sőt Gold Trip is közeli harmadik úgy, hogy ő három kilót adott a nyerőnek. Az imént említett trénerduó talán nem volt annyira szomorú, hogy a nyerő mellől, helyettük Anthony & Sam Freedman apa-fiú páros mosolygott, hiszen egy második helyezést Európából elérni a Caulfield Cupban, az azért nem semmi.  West Wind Blows-t ugyanis ők idomítják.

Még.

E futás után azonban erre nem vennénk mérget.

"Az egyenesre fordulva azt gondoltam ez meglesz és elsőként halad majd át a vonalon. Azonban amikor megláttam, hogy Without A Fight jön már letettem erről, mert tudtam mire képes ez a ló. Mindkettőnek elismerés jár persze, emlékezetes csata volt. Nagyszerű volt idejönni és második helyen végezni a Caulfield Cupban." - mondta Ed Crisford. Lova marad Ausztráliában és a $3m Champions Stakes (2000 m) lehet a következő próbatétele, Flemingtonban, november 11-én.

A tweetben láthatják, hogy európai idomítás ugyan nem tudott győzni (Josh O'Brien idomítottjai 6. és 12., a japán ló 8.), de a tenyésztést illetően ismét letette névjegyét az öreg kontinens, sőt mondhatni elsöprő győzelmet arattunk.  Az első kettő Teofilo, a harmadik Outstrip ivadék, ahogy az első 12 helyen célba érők mindegyikének egy-egy európai sztármén a papája.

A lovas azonban komoly árat fizet ezért a győzelemért.

Mivel (már a 100 méteres vonal előtt) kilencet ütött - a megengedett öt helyett - ezért hétnapos eltiltást és 50 ezer dolláros pénzbüntetést kapott. Azonban az ausztrál szabályok szerint a lovas döntheti el mikor üli le a büntetését, így ő a jövő heti COX Plate és az azt követő Victoria Derby között szuszanhat majd, azaz mindkét kiemelt találkozón jelen lesz. Mindenesetre a feleség egy örült a kupagyőzelemnek.

Ilyet sem sokat látni. Az első 1200 méteren gyorsabb volt a lefutási idő (1:13.15), mint a másodikon (1:13.30).

Már megint megdőlt  a World Pool ausztrál rekordja:

Jövő héten a Cox Plate-tel folytatódik az ausztrál nagyüzem.

Nyitókép: Racing Photos. Sam Freedman és Mark Zahra

süti beállítások módosítása