Szárnyaló philadelphiaiak

Miközben Philadelphia Union bejutott a nyolc közé az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) rájátszásában...gazdag.png

... a 27 éves magyar középpályást, Gazdag Dánielt érte az a megtiszteltetés, hogy megkongathatta a város harangját egy NBA mérkőzés előtt. 

Ez a szimbolikus tett hagyománynak számít a Philadelphia 76ers kosárlabdacsapatánál, minden mérkőzés előtt megteszik. 

A harang, melyet megkongathatott, Philadelphia város egységét és szenvedélyét jelképezi. Előtte már olyan hírességek szólaltathatták meg, mint például a hollywoodi színész, Kevin Hart, a Super Bowl-győztes Jason Kelce és számos 76ers legenda. A meccset egyébként 19 765 szurkoló tekintette meg élőben, Gazdag pedig hatalmas tapsot kapott, ráadásul szerencsét is hozott, mert a csapat 146–128-ra győzött Washington Wizards ellen. 

A 76-osok a tavalyi konferencia elődöntős búcsú (3:4 a Celtics ellen) után építkezésbe kezdtek. Új edzőt kerestek és változtattak a kereten is. 

Joel Embiid és Tyrese Maxey eltökélt szándéka, hogy megmutassák, az újjáalakult 76ers nem fog ugyanarra a sorsra jutni a szezon után, mint tavaly.

A Wizards elleni győzelem másnapján Embiid 27 ponttal és 10 lepattanóval, Maxey pedig 25 ponttal és kilenc assziszttal vezette a Philadelphia 76erst zsinórban hatodik győzelmére, 106-103-ra a Boston Celtics ellen.

A 76ers az egyetlen 6-1-es csapat a keleti konferenciában, és az egyetlen vereségüket a nyitófordulóban szenvedték el.

Otthon 5-0-ra állnak.

"Új edző, új rendszer, egy csomó új srác, próbálok mindenkit felzárkóztatni" - mondta Embiid. "Meglátjuk, mire leszünk képesek."

Forrás: www.thescore.com, nyitókép: @PhilaUnion X

süti beállítások módosítása