Queen Elizabeth II Cup

Egyből a csúcsra!

23111202a.jpg

Az évente Kiotóban lefutásra kerülő Queen Elizabeth II Cup-ot 1976-ban alapították, hogy elősegítsék a Japán és az Egyesült Királyság közötti baráti kapcsolatokat. Az eredeti elképzelés 2400 méteres versenyről szólt, ami egyben a Tripla Tiara befejező száma volt, de 1996-tól mégis az idősebb kancák is csatlakozhattak a háromévesek mellé, igaz „csak” 2200 méterre. Három évvel később „nyitották ki” a versenyt a külföldi érdeklődők számára, és 2010-ben a csodálatos Snow Fairy az első nemzetközi bajnok lett.

Tegnap, 15, gyönyörűen előkészített kanca várta a startot, 32 908 helyszíni, és jó pár millió távoli néző előtt.  Előzetesen a Sunday Racing üdvöskéjét, Brede Weg-et említették először az esélyesek felsorolásánál, aki meg is hálálta a bizalmat.  Keisuke Miyata idomítottja remekül használta a ki a hároméveseknek járó kétkilós súlyengedményt, igencsak begyújtotta a rakétákat a végén és magabiztosan győzött.  

Lord Kanaloa lánya először indult ezen a szinten és rögtön győzni (is) tudott.

Hat év után ő az első hároméves bajnok, de összességében az első, akinek mindössze öt futás után sikerült itt trónra ülnie.

A mesternek első, Christophe-Patrice Lemaire-nek a 92. Gr1-es sikerét jelentette ez.

A francia világsztár a 92-ből 48-at már új hazájában, a felkelő nap országában szerzett.

"Kicsit aggódtam a puha talaj miatt, de végül nem okozott neki gondot. Nem tudtunk igazán meglépni, de Harper mögött jó pozícióban tudtunk utazni. Nyugodt volt, jól reagált a verseny során és robbanékonyságát bizonyítva erősen húzott a végén" - nyilatkozta Lemaire. 

Már csak két hét és újra láthatjuk a fénylő üstököst, mert november 26-án következik a szezon csúcspontja, a Japan Cup.

Nyitókép: JRA

süti beállítások módosítása