Meddig jut a villámlás?

Sejtettük, hogy a szezon egyik legizgalmasabb csapata lesz az Oklahoma City Thunder...

okl.jpg

...de hogy az idény bármely részében valaha is vezetni fogják Nyugatot (még ha egyelőre csak holtversenyben is), azt talán még legmerészebb álmainkban sem gondoltuk.

A csapat az elmúlt egy hétben:

Szerda hajnalban a Spurs elleni sikerük alkalmával 12 különböző játékosuk jutott el legalább egy bedobott tripláig, amivel beállították a vonatkozó NBA-rekordot.

Pénteken a Golden State Warriors elleni győzelem során 51 pont, 16 gólpassz és 19 lepattanó érkezett csapat cseresorától, ráadásul a cserérék bedobtak 10 triplát és egy labdát sem adtak el - soha egy NBA-csapat kispadja nem volt képes ilyen számokat felmutatni. A cseresor húzóembere a 7/7 triplával 23 pontig jutó Isaiah Joe volt.

A legutóbbi játéknapon úgy verte meg a Portland csapatát a gárda, hogy mezőnyből 60%-kal, hárompontosról 61%-kal, a büntetővonalról pedig hibátlanul célzott - szintén egyedülálló a liga történetében, hogy egy csapat 60-60-100-as dobásmutatókkal zárjon egy mérkőzést.

A Thunder 10-4-gyel a Minnesota Timberwolvesszal holtversenyben mára mára a konferencia élére állt, az elmúlt nyolc mérkőzésből hetet megnyerve, zsinórban öt sikert ünnepelve robog a fiatal csapat a megdicsőülés felé. Úgy, hogy Josh Giddey idén még csak a benne rejlő potenciál felszínét sem kapargatja...

Mi lehet a plafonjuk idén az oklahomaiaknak?

Nyitókép: teamnbsmedia.com

süti beállítások módosítása