Újabb mérföldkő

LeBron James a Utah Jazz elleni 17 pontos meccsével az első játékos a liga történelmében, aki elérte a 39 000 pontos álomhatárt.

lj_nagyobb.jpg

James februárban döntötte meg Karim Abdul-Jabbar rekordját, aki addig 38 387 ponttal volt a rekorder.

"Gratulálok a csapattársaimnak és persze az edzőknek, de még nem volt lehetőségem igazán feldolgozni, hogy ez mit is jelent" - mondta James. "Annyi nagyszerű játékos volt ebben a ligában az idők kezdete óta, és annyi nagyszerű pontszerző. Képesnek lenni arra, hogy valami olyat érjünk el, ami az első, azt hiszem, ez mindig nagyon király. Ez egy vad pillanat, az biztos."

A mérföldkő egy újabb állomás volt abban, hogy James szétzúzza a világ korábbi kosárlabdázói hosszú életre vonatkozó mércéit: Az estét 26,4 pontos meccsenkénti átlaggal kezdte, ami messze a legtöbb pont az NBA történetének legalább 21. szezonjáig eljutott játékosok között.

A mérföldkő egy újabb állomás volt abban, hogy James szétzúzta a világ korábbi kosárlabdázói hosszú életre vonatkozó mércéit. Az estét 26,4 pontos meccsenkénti átlaggal kezdte, ami messze a legtöbb pont az NBA történetének 21. szezonjáig jutott játékosok közül.

A játéknap nem csak erről marad emlékezetes, hanem arról is, hogy volt egy 300+ pontos meccs is.  Az Indiana Pacers 157–152-re nyert az Atlanta Hawks vendégeként.

Nyitókép: @Klutch_23 X

süti beállítások módosítása