Ez sem volt rangadó

A bajnoki címvédő négy nap különbséggel tükörsimán intézte el két legfőbb riválisát. 

743_hun_24291.jpg

A Falco szerdán hazai pályán 33 pontos zakóval küldte haza az eddig veretlen Alba Fehérvárt, míg a 10. forduló zárómérkőzésére és egyben legnagyobb rangadójára Szolnokra utazott. A televíziós közvetítés ellenére zsúfolt ház, hatalmas hangulat fogadta a csapatokat.

A megszokott "tiszaparti pokol" ellenére, az első perctől a sárga-feketék akarata érvényesült a parketten. Az első negyedben csak Pongó Máté majd félpályás, utolsó másodperces hármasának örülhettek felhőtlenül a piros-fekete szurkolók, de a hazaiak a második és harmadik negyedben összesen elért 28 pontja (!) gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést.

A vendégek minden mutatóban a szolnokiak fölé nőttek és négy nap alatt kétszer is bizonyították, hogy bizony őket kell legyőznie annak, aki idén (vagyis 2024-ben) a bajnoki serleget Szombathelyről el szeretné csenni.

A félelmetes szolnoki tábor részéről többször is érkezett a "k@a gyenge" rigmus, ami a csapat legfőbb kritikája. Persze ezzel nem is lehet vitába szállni, hiszen a számok nem hazudnak és azok is mind egyértelmű szombathelyi fölényt mutatnak.

NHSZ-Szolnoki Olajbányász - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 69:85 (22-21,14-23,14-19,19-22)

Kép: HUnbasket. Azon labdával a 13 pontig jutó Stefan Pot.

süti beállítások módosítása