A lényegi kérdések eldőltek

Kedvenc francia szaklapunk, a Jour De Galop tegnapi számában olvashattuk, hogy a síkszezon lényegi kérdései eldőltek Franciaországban.

jcr_www_limerickleader_ie.jpg

Legalábbis egy kivétellel.

A zsokévetélkedés győztese ismert, hiszen az október 31-ig tartott. Maxime Guyon megvédte címét és harmadjára bajnok. 2009 óta mindig az első három hely valamelyikén végzett. Négyszer volt harmadik, nyolcszor pedig második. A championátus érdekessége az évről-évre rekordokat döntő Velon kisasszony eredménye, aki pillanatnyilag olyan neveket megelőzve nyolcadik a listán, mint pl. Soumillon, Pasquier vagy Mendizabal. A képen láthatják, hogy a Paris Turf kiemelten foglalkozott vele a napokban.

mv.jpg

A futtatóknál óriási izgalmak várhatóak még. Mindösszesen 2.523 € a különbség, Ace Impact futtatói, a Gousserie Racing és a Wertheimer fivérek között, így a nagyobb létszámú lóállomány miatt, itt vélhetően módosulni fog a sorrend a hátralévő 25 napban. Az elmúlt években mindig a frontban végeztek Goldikova futtatói, de 2013 óta, azaz éppen 10 esztendeje nem voltak bajnokok.

A trénereknél nem szakad meg a sorminta.

2017 óta mindig a Rouget-Fabre páros végez az első két helyen, csak a sorrend kétséges közöttük.

Idén már nem. Hatalmas Rouget előnye. Majd 2,7 millióval vezet a trénerfejedelem előtt. Ez lesz ötödik bajnoki címe, míg Fabre 31-nél jár. Igazi bravúr Christian Head negyedik helyezése, hiszen egész évben mindössze 34 lovat indított (113 futamban).

Szombaton a Turf Világbajnokság beharangozójával jelentkezünk itt, a Favoriton.

Nyitókép: limerickleader.ie

süti beállítások módosítása